Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Минерални бани вече работи възстановената обществена баня

Реновираната и напълно обновена Обществена минерална баня бе официално открита в община Минерални бани. 

За ремонта на обществената баня с минерална вода в община Минерални бани бяха предвидени 650 000 лева, но за да бъде завършен, общината отдели още 170 000 лева свои средства, каза кметът Мюмюн Искендер. 

Обществената баня е затворена през 2011 година. За да я възстанови, общината се включва в проект по Трансгранично сътрудничество в партньорство с гръцка община. При ремонта са запазени само стените, а всичко останало е обновено.

Повече чуйте в прикачения звуков файл.

По публикацията работи: Станислава Георгиева
Вижте още

Над 13 000 сексуални стимуланти откриха митническите служители на Капитан Андреево

Над 13 500 сексуални стимуланти откриха в лек автомобил митническите служители на Капитан Андреево. Колата е пътувала от Турция за България.  И водачът, и неговата спътничка са български граждани. В багажа им са открити кашони с недекларирани хранителни добавки за стимулиране на полова мощ.  По-голямата част от опаковките са сашета, таблетки и..

публикувано на 07.12.22 в 14:08

Най-малко 56 ареста при спецоперацията срещу разпространението на наркотици

56 са задържаните до момента при започналата в полунощ в страната специализирана полицейска операция срещу разпространението и производството на наркотици в цялата страна. Част от задържаните са криминално проявени. Операцията е разпоредена от Главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хиляди полицейски служители. "Проверяват се над..

публикувано на 07.12.22 в 14:05

Протестно шествие за по-високи доходи ще се проведе днес в Кърджали

То ще започне в 16 ч. от Автогарата, ще премине по бул. България и ще завърши с митинг пред Паметника на Васил Левски.  Организатор е регионалната структура на КНСБ.  Областния лидер на синдикалистите Иванка Караколева заяви, че исканията са две основни- минимална работна заплата 850 лева и нов бюджет. На всички , включително и на..

публикувано на 07.12.22 в 14:00

Прокурори и кметове на села се договориха за мерки срещу собственици на животни, пуснати свободно по пътя за Маказа

На среща на прокурори от Районна прокуратура–Кърджали и кметове на малки населени места се взеха мерки за санкциониране на собственици на свободно движещи се животни по пътя към ГКПП Маказа Да бъдат санкционирани собствениците на свободно движещи се животни в пътния участък в посока към ГКПП Маказа и по отсечката за гр. Хасково през с. Мост, обл...

публикувано на 07.12.22 в 13:31

Очаква се скок на цената на водата в Кърджали с 45 %

На 30 декември КЕВР решава дали да повиши цената на водата в Кърджали с 45%. За миналата година "ВиК" няма одобрен бизнес план и цените не са актуализирани, спрямо инфлацията, което ощетява дружеството,  каза управителят инж. Славчо Славков:  Останахме на стари цени- те са едни от най-ниските във ВиК сектора и предприятието е ощетено по този начин...

публикувано на 07.12.22 в 10:14

Община Ардино стана туристическа дестинация на годината

Община Ардино стана туристическа дестинация на годината в годишните награди на Министерството на туризма. Онлайн гласуването отреди на Ардино първо място в категорията с 31 %. След нея са Бургас и Казанлък, които имат съответно 20 и 15%.  Общо десет са категориите на Годишните награди за туризъм. Освен в Туристическа дестинация, номинации имаше и в..

публикувано на 07.12.22 в 10:05

Без вода заради отстраняване на аварии остават днес Кърджали и 35 населени места

Без вода остават днес Кърджали и 35 села, съобщават от ВиК Кърджали. Причината е отстраняване на две аварии на магистралния водопровод, заради което се налага да бъде преустановено водоподаването. От 9:00 часа на 07.12.2022 г. до 05:00 часа на 08.12.2022 г. без вода ще останат живущите в кв. „Възрожденци” – блокове от 1 до 12, от 60 до 62, от 53 до 58..

публикувано на 07.12.22 в 10:01