Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йотова в Свиленград: Нинова трябва да подаде оставка заради слабия изборен резултат

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка заради изборните резултати от неделя на 130-годишната партия.

Така отговори Йотова на журналистическо питане в сряда вечерта в Свиленград.

Вицепрезидентът беше официален гост на тържеството по повод 110 години от освобождението на града.

"Не съм изненадана от това, че няма оставка. Нека да изчакаме заседанието на Националния съвет. За мен голямата тревога е, че БСП, че падна на пето място и на 9 процента след поредните парламентарни избори. Това е по-важният въпрос и защо партията е там - партия, която съществува от 130 години и винаги е била на страната на хората, особено по време на кризи. Сега се оказва, че голяма част от хората й нямат доверие, не вярват, че тя може да защити техните интереси. Много добре си давам сметка, че голяма част от българите, които не излязоха да гласуват, не отидоха до урните именно заради това - защото не намират своето политическо предсдтавителство, част от което е и БСП", заяви Илияна Йотова


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
 Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров след срещата с Доган: ДПС трябва да се върне към нормалното

ДПС трябва да се върне към нормалното, от една година колективните органи на партията не работят, заяви председателят на Движението Джевдет Чакъров след срещата с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.  В следващите дни се очаква официална позиция на Доган с решения, взети след днешната среща в "Росенец" с изключения от парламентарната група на..

публикувано на 06.07.24 в 16:54

Представят ретро автомобили в рамките на "Момчилград винаги в сърцето ми"

Трети парад на ретро автомобили ще събере в градския парк "Нури Адалъ" любители на старите коли по време на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".  Събитието ще се проведе в последната седмица на месец юли за 15-та поредна година. Организатори на ретро парада са община Момчилград, местният автомобилен ретро клуб и..

публикувано на 06.07.24 в 16:50
Декаризация

Ръст в изследванията за лаймска болест отчитат специалистите

Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е с положителен резултат. Това показват данните от изследвалите се за лаймска болест пациенти през месеците април, май и юни т. г. в една от големите лаборатории в София и в страната.  Направените кръвни тестове в този период са 3451 като при 343 от тях резултатът е положителен. За същия период на миналата..

публикувано на 06.07.24 в 16:32
Диян Стаматов

Има "глад" за учители по математика и физика, алармират школски директори

За недостиг на  учители по математика и физика алармират директори на училища. Тенденцията е от последните 3-4 години, а освен учители по математика и физика, липсват преподаватели и по химия и биология. Диян Стаматов - директор на 119 Средно училище в София, и председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета на България заяви,..

публикувано на 06.07.24 в 16:02

Започна "Загражден филм фест"

Девет десетилетия ще чества Народно читалище "Христо Ботев" в село Загражден, в неделя, 7 юли, с богата културна програма, съобщи секретарят Сийка Хошева. Тя припомни, че киносалонът с доброволни дарения от срудства и труд беше възстановен киносалона. Тогава стартира и "Загражден филм фест". Тази година конофестивалът беше открит в петък и ще..

публикувано на 06.07.24 в 15:56

Откриват Фестивала на родопската кухня в Баните

Откриват  второто издание на Фестивала на родопската кухня в село Баните в събота от 18 часа. С него официално ще бъде открит летния сезон в общината.  В тазгодишната програма участие ще вземат самодейните състави от 5 общини - Баните, Лъки, Чепеларе, Ардино и Джебел, съобщи кметът Павлин Белчев. „Тази година празника сме синхронизирали с..

публикувано на 06.07.24 в 14:18

БДЗП регистрира първото успешно размножаване в дивата природа на египетски лешояд

Българско дружество за защита на птиците регистрира първото успешно размножаване в дивата природа на египетски лешояд. Това е вторият подобен случай в Европа и се смята за успех при възстановяването на най-застрашения вид на Балканския полуостров. Двойката се състои от Изи - женска, освободена през 2020 година, и Лъки - див мъжки, маркиран с GPS..

публикувано на 06.07.24 в 14:12