Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

..."Моля Ви за надежда за живота на единствената ми дъщеря"

Това казва майката на Габи Хаджиева - Станимира след като боледуването от КОВИД-19 е последвано от страшна диагноза за тях


13-годишната Габриела от Кърджали обедини кърджалийци и жители на региона в подкрепа на лечението й след като едно боледуване от КОВИД-19 е последвано от страшна диагноза за нея и за родителите. Болки в крака, с неизяснен произход, първо биват отдавани на възрастта, докато не идва ново лекарско мнение  и ги смазва с тежестта си - Габи има рядък и агресивен рак, Сарком на Юинг. По това време ученичката е вече на морфин, а непосилната болка се превръща в ежедневие. Следват химио и лъче-терапия, като подготовка за същинското лечение. Тъй като майка й Станимира също е със заболяване, което иска проследяване, а леля й живее в София, където има подходящи лекари, я поема именно тя - Веселка Павлова и Габи е при нея почти месец. Семейството и Веселка събират оферти за лечение в чужбина, както ги съветват доста хора. И откриват, но финансовото бреме на лечението е непосилно - нужни са 500 000 лева за хирургична намеса в Турция. При това за кратко време, за дни, седмици.  
Към момента Габи е с над 60% некроза на тазобедрената кост. Наложителна е операция за подмяна на костта с имплант и премахване на тумора.
"Моля Ви за помощ! Моля Ви за надежда за живота на единствената ми дъщеря", отправя горещ апел майката Станимира Хаджиева.
Всички ние, можем да помогнем, да се върнат усмивките по улицата на Габи и родителите й. Да спасим един млад живот.
Тази неделя 9 октомври от 11:00 ч. пред сградата на Община Кърджали ще се състои базар с предмети, изработени от деца, в помощ на 13-годишната Габриела Хаджиева. Кутии за дарения има в хранителни вериги Перфект, Айнес, Алди-г, в мазагините на Френдс, аптеки Лин, Храм "Свети Йоан Предтеча", сградата на НОИ, магазини Шенел, сладкарници Виена, в общината и на много други места в града. Пълен списък на обектите може да бъде открит на страницата във Фейсбук Бъдеще за Габи. Повече за съдбата на Габи, чуйте от разговора на Радка Петкова с леля й Веселка Павлова.

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ?

BG52FINV91501317645832,
Габриела Павлинова Хаджиева и в изброените кутии по обекти. Пълен списък и обновяване на информацията за Габи https://www.facebook.com/futureforgabi


 

По публикацията работи: Радка Петкова
Вижте още

Община Ардино е с две номинации в годишните награди в туризма на МТ

Община Ардино е номинирана в категории „Туристическа дестинация“ и „Туристическа атракция“ в 7-то издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна на 28 ноември и ще продължи до 5 декември 2022 год. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.  Община Ардино влиза в..

публикувано на 01.12.22 в 16:46

Младежите от ОДК Кърджали се включиха в АНТИСПИН кампанията на СЗО

Под мотото „Време за равенство!“ на Световната здравна организация протича информационната АНТИСПИН кампания на Детски и младежки парламент.  По повод 1 декември - Световен ден за борба със СПИН, учениците от Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс с ръководител Нели Карабашева, изработиха брошури с информация за ХИВ и СПИН - начини на..

публикувано на 01.12.22 в 15:49
Асен Василев, Христо Иванов и Кирил Петков (отляво надясно) в Народното събрание

ПП няма да предложи правителство с втория мандат, ако се върне хартиената бюлетина

"Продължаваме промяната" няма да предложат правителство с втория мандат, ако парламентът приеме спорните промени в Изборния кодекс. Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на формацията Кирил Петков. "Ако хартиената бюлетина мине днес, това означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ , ДПС и БСП да откраднат..

публикувано на 01.12.22 в 15:45

Жителите на кв. "Гледка" остават в готовност за нови протести

Жителите на кв. "Гледка" в Кърджали са удовлетворени от резултата на протестните им действия. За сега ще изчакат 10-те дни - срокът, поставен от кмета Хасан Азис да им предостави решение на проблема.  Припомням, че хората от квартала блокираха тази сутрин кръстовище по пътя за Гърция.  Недоволството им е заради увеличения тежкотоварен трафик в района...

публикувано на 01.12.22 в 15:42
Закон за устройство на територията

Правителството одобри промени в Закона за устройство на територията

Правителството одобри промени в Закона за устройството на територията, с които се намалява на 5 години срокът за обезщетение на собствениците, чиито имоти попадат в озеленени площи. Въведеният по-дълъг, 15-годишен срок в предишна промяна на закона беше обявен за противоконституционен в края на 2020 г. С промените се дава възможност за „търпимост“ на..

публикувано на 01.12.22 в 14:14

Социалните жилища в Кърджали са готови да посрещнат своите наематели в началото на 2023 г.

Приключиха всички строително-монтажни работи за новите социални жилища, които се намират  в бившето общежитие в кв."Студен кладенец". Всички 69 апартамента са оборудвани и ще могат да посрещнат наемателите от уязвими групи в началото на 2023-а. Заместник-кметът на община Кърджали Катя Митовска, съобщи, че са осигурени са условия за равен достъп до..

публикувано на 01.12.22 в 14:11

Главен инспектор Асен Мандражиев е новият началник на РСПБЗН-Джебел

Със заповед на министъра на вътрешните работи главен инспектор Асен Мандражиев е временно преназначен за началник на РСПБЗН-Джебел. Днес той бе представен пред състава на пожарната служба, която оглавява, от директора на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов. Главен инспектор Асен Мандражиев е завършил Академията на МВР и до настоящия момент е бил..

публикувано на 01.12.22 в 12:41