Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатът Григор Захариев: Околовръстният път ще е приоритет



Основните приоритети, по които ще работи като народен представител Григор Захариев от партия "Български възход" ще са решение за околовръстен път на Кърджали и откриване на виновниците за измрялата риба в язовир "Студен кладенец".

Това заяви пред Радио Кърджали новоизбраният депутат, след като стана ясно, че петият мандат от 29 МИР Кърджали, отива в най-новата парламентарна сила - партия "Български възход" с лидер бившия служебен премиер Стефан Янев.

Другите четири мандата в 29 МИР Кърджали бяха спечелени от ДПС.

Ето как вижда основните си цели като депутат инж. Григор Захариев: "Конкретно за града, има няколко приоритета които лично за мен, би било хубаво ако се реализират. Никой не знае колко време ще имаме и дали ще можем, но поне може да се работи по въпроса. Едното нещо е свързано с инфраструктурен проект, по отношение на Околовръстното шосе на града.  Кърджали е единственият град в страната, който няма околовръстен път. И този трафик, който преминава през него за Маказа е просто убийствен. Аз страдам заедно с други кърджалийци, които много често сме в града и се редим по опашките....". Имаше тук едни масови тровения на риби, които направиха голяма беля на язовира. Тонове риба бяха убити по един изключително жесток начин......"Когато някой направи такова нещо, трябва да си носи отговорността за тази работа".

А дали ще идва в Кърджали, Захариев отговори:

"Това че влизам в парламента, не мисля, че ще промени по никакъв начин никой от навиците ми, които съм изградил за тези 60 години", каза по отношение на въпроса дали ще идва тук като стане народен представител Захариев. Той подчерта, че офисът на партия Български възход в областния център се запазва, а самият той ще се среща там с граждани. Захариев планира да посети Кърджали за 21 октомври, Деня на Кърджали. Повече за това кой е инж. Григор Захариев, как приема резултата на партията си в 9 МИР и защо се е впуснал в политиката, нека чуем в интервюто на Радка Петкова. Повече за влизането на Захариев в политиката, приятелството му с ген. Стефан Янев и връзката с Кърджали, ще чуете в прикачения файл.


По публикацията работи: Радка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Няма регистрирани случаи на коклюш в Кърджали

Няма регистрирани случаи на коклюш в област Кърджали.  Това съобщи директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев.  Той обясни какви са симптомите на болестта. Коклюшът е силно заразна бактериална болест, която засяга белите дробове и дихателните пътища. Известна е също като магарешка кашлица. Причинява се от бактерия в устата, носа и гърлото на..

публикувано на 23.04.24 в 11:30
Румен Радев

Президинтът насрочи извънредните местни избори за общински съвет в Хасково за 23 юни 2024

Президентът Румен Радев насрочи с указ изборите за общински съветници в Хасково за 23 юни. Вотът беше касиран заради констатирани нарушения в голям брой СИК в Хасково и неестествено висок брой недействителни бюлетини. Така резултатът беше обжалван в съда от политическите формации „Ние идваме“, „БСП за България“, „ВМРО-Българско национално..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

Здравната комисия на НС заседава спешно заради заразените с коклюш

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински надзор и на..

публикувано на 23.04.24 в 09:52

Увеличават заплатите на военните средно с 30 на сто

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина, средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че законовото обвързване на нивата на най-ниското възнаграждение към средната работна заплата ще направи..

публикувано на 23.04.24 в 09:15

Дъждовно

Дъждовно над Източните Родопи:  Кърджали 11-17, Хасково 10-17, Смолян 6-12 Във вторник ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е..

публикувано на 23.04.24 в 08:11
Иван Робов

Председател на РИК: Партиите да изпратят компетентни хора в СИК

Районната избирателна комисия в Кърджали започна работа. Първото ѝ заседание беше насрочено за 17 часа на 22 април, като първите решения бяха свързани с организационни въпроси. Комисията работи в сградата на областната администрация, в стая 202, с работно време всеки ден от 9 до 17 ч. С голяма вероятност изборните книжа ще се предават след..

публикувано на 23.04.24 в 00:10

Иван Робов: Изборите 2 в 1 са трудни и за избирателите, и за комисиите

Организацията на изборите ще е трудна, коментира най-общо председателят на РИК в Кърджали Иван Робов: " За пореден път правим две в едно . Но кое е по-различното сега? И друг път сме провеждали избори 2 в 1, но сега  имаме съвсем различни по вид избори , в които има преференциален елемент".

публикувано на 22.04.24 в 17:13