Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Депутатът Григор Захариев: Околовръстният път ще е приоритетОсновните приоритети, по които ще работи като народен представител Григор Захариев от партия "Български възход" ще са решение за околовръстен път на Кърджали и откриване на виновниците за измрялата риба в язовир "Студен кладенец".

Това заяви пред Радио Кърджали новоизбраният депутат, след като стана ясно, че петият мандат от 29 МИР Кърджали, отива в най-новата парламентарна сила - партия "Български възход" с лидер бившия служебен премиер Стефан Янев.

Другите четири мандата в 29 МИР Кърджали бяха спечелени от ДПС.

Ето как вижда основните си цели като депутат инж. Григор Захариев: "Конкретно за града, има няколко приоритета които лично за мен, би било хубаво ако се реализират. Никой не знае колко време ще имаме и дали ще можем, но поне може да се работи по въпроса. Едното нещо е свързано с инфраструктурен проект, по отношение на Околовръстното шосе на града.  Кърджали е единственият град в страната, който няма околовръстен път. И този трафик, който преминава през него за Маказа е просто убийствен. Аз страдам заедно с други кърджалийци, които много често сме в града и се редим по опашките....". Имаше тук едни масови тровения на риби, които направиха голяма беля на язовира. Тонове риба бяха убити по един изключително жесток начин......"Когато някой направи такова нещо, трябва да си носи отговорността за тази работа".

А дали ще идва в Кърджали, Захариев отговори:

"Това че влизам в парламента, не мисля, че ще промени по никакъв начин никой от навиците ми, които съм изградил за тези 60 години", каза по отношение на въпроса дали ще идва тук като стане народен представител Захариев. Той подчерта, че офисът на партия Български възход в областния център се запазва, а самият той ще се среща там с граждани. Захариев планира да посети Кърджали за 21 октомври, Деня на Кърджали. Повече за това кой е инж. Григор Захариев, как приема резултата на партията си в 9 МИР и защо се е впуснал в политиката, нека чуем в интервюто на Радка Петкова. Повече за влизането на Захариев в политиката, приятелството му с ген. Стефан Янев и връзката с Кърджали, ще чуете в прикачения файл.


По публикацията работи: Радка Петкова
Вижте още

Община Ардино е с две номинации в годишните награди в туризма на МТ

Община Ардино е номинирана в категории „Туристическа дестинация“ и „Туристическа атракция“ в 7-то издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна на 28 ноември и ще продължи до 5 декември 2022 год. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.  Община Ардино влиза в..

публикувано на 01.12.22 в 16:46

Младежите от ОДК Кърджали се включиха в АНТИСПИН кампанията на СЗО

Под мотото „Време за равенство!“ на Световната здравна организация протича информационната АНТИСПИН кампания на Детски и младежки парламент.  По повод 1 декември - Световен ден за борба със СПИН, учениците от Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс с ръководител Нели Карабашева, изработиха брошури с информация за ХИВ и СПИН - начини на..

публикувано на 01.12.22 в 15:49
Асен Василев, Христо Иванов и Кирил Петков (отляво надясно) в Народното събрание

ПП няма да предложи правителство с втория мандат, ако се върне хартиената бюлетина

"Продължаваме промяната" няма да предложат правителство с втория мандат, ако парламентът приеме спорните промени в Изборния кодекс. Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на формацията Кирил Петков. "Ако хартиената бюлетина мине днес, това означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ , ДПС и БСП да откраднат..

публикувано на 01.12.22 в 15:45

Жителите на кв. "Гледка" остават в готовност за нови протести

Жителите на кв. "Гледка" в Кърджали са удовлетворени от резултата на протестните им действия. За сега ще изчакат 10-те дни - срокът, поставен от кмета Хасан Азис да им предостави решение на проблема.  Припомням, че хората от квартала блокираха тази сутрин кръстовище по пътя за Гърция.  Недоволството им е заради увеличения тежкотоварен трафик в района...

публикувано на 01.12.22 в 15:42
Закон за устройство на територията

Правителството одобри промени в Закона за устройство на територията

Правителството одобри промени в Закона за устройството на територията, с които се намалява на 5 години срокът за обезщетение на собствениците, чиито имоти попадат в озеленени площи. Въведеният по-дълъг, 15-годишен срок в предишна промяна на закона беше обявен за противоконституционен в края на 2020 г. С промените се дава възможност за „търпимост“ на..

публикувано на 01.12.22 в 14:14

Социалните жилища в Кърджали са готови да посрещнат своите наематели в началото на 2023 г.

Приключиха всички строително-монтажни работи за новите социални жилища, които се намират  в бившето общежитие в кв."Студен кладенец". Всички 69 апартамента са оборудвани и ще могат да посрещнат наемателите от уязвими групи в началото на 2023-а. Заместник-кметът на община Кърджали Катя Митовска, съобщи, че са осигурени са условия за равен достъп до..

публикувано на 01.12.22 в 14:11

Главен инспектор Асен Мандражиев е новият началник на РСПБЗН-Джебел

Със заповед на министъра на вътрешните работи главен инспектор Асен Мандражиев е временно преназначен за началник на РСПБЗН-Джебел. Днес той бе представен пред състава на пожарната служба, която оглавява, от директора на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов. Главен инспектор Асен Мандражиев е завършил Академията на МВР и до настоящия момент е бил..

публикувано на 01.12.22 в 12:41