Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Запознават кърджалийци как да кандидатстват по националната програма за саниране на жилищни сгради

Снимка: sofia.bg

Община Кърджали ще запознае заинтересованите граждани и домоуправители как да кандидатстват по новата национална програма за саниране на жилищни сгради във връзка с проект на Насоки за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - Етап 1" .

Работната среща ще се проведе на 19.10.2022 г. (сряда) от 17:00 часа в залата на Бизнесинкубатор - Кърджали на адрес: ул. ,Отец Паисий" N° 12, заяви зам. кмета на Кърджали Катя Митовска:

„Прозвънели сме на всички, които 2016 и 2017 година са идвали на консултации в общината. На работната среща пред заинтересовани граждани и сдружения на собственици по Закона за управление на етажната собственост ще дадем подробности как се кандидатства по проекта.„Вижте още
Николай Денков от ПП (вдясно), Десислава Атанасова, Томислав Дончев (вляво) и Росен Желязков (на втори план) на съвместната пресконференция на ГЕРБ-СДС ПП-ДБ в Народното събрание - 18 април 2023 г.

Денков е готов за разговори с ГЕРБ и Мария Габриел

Номинираният от ПП-ДБ за премиер с втория мандат Николай Денков заяви, че е готов за разговори с ГЕРБ и Мария Габриел.  Денков обаче, не конкретизира дали ПП са готови на компромиси:       "Както виждате, спокойно изчакахме няколко дни, за да видим какъв ще е подходът на ГЕРБ. В определен смисъл очаквах такава реакция. Това, което мога да кажа, е че..

публикувано на 30.05.23 в 17:27

Да се удължи Бюджет 2022, предлага правителството

Кабинетът предлага да се продължи действието на т.нар. удължителен закон на Бюджет 2022 г. до приемане на изцяло нова финансова рамка за настоящата година, съобщиха от правителствената пресслужба. Предложеният законопроект ще осигури стабилност и възможност за финансиране на системите и осъществяване на техните държавни и обществени функции до Бюджет..

публикувано на 30.05.23 в 17:25
В ЕГ

Първите гвардейци на Кърджали отбелязаха годишнина от създаването на отряда

Част от първия състав на Първи ученически гвардейски отряд при ЕГ "Хр. Ботев " в Кърджали и ръководителите им Елена и Димитър Кондикови се събраха днес в училището, за да отбележат годишнина от създаването на формированието и по повод предстоящия патронен празник.  Директорът на училището, основател на гвардейския отряд Йорданка Чавдарова, първите..

публикувано на 30.05.23 в 16:38

До 6 юни ще оценяват работите на четвъртокласниците от изпитите по български и математика

Днес за втори пореден ден  четвъртокласниците се  явят  на национално външно оценяване. След изпита по бълг език и литература, днес  се проведе този по математика. Оценяването на писмените работи ще се проведе от 1 до 6 юни. За целта ще бъде открит Оценителски център в СУ "Отец Паисий" в Кърджали, каза за Радио Кърджали началникът на..

публикувано на 30.05.23 в 15:29

Сняг ще вали на Детския празник в Момчилград

Детски празник с изкуствен сняг ще бъде организиран за 1 юни от община Момчилград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Програмата ще започне в 15.30 часа в градския парк с работилници за деца, където най-малките момчилградчани ще покажат творческите си заложби. Те ще бъдат поощрявани от аниматор от..

публикувано на 30.05.23 в 14:53

Богата програма за Първи юни ще радва децата в Кърджали

Богата програма подготвят от Община Кърджали за Деня на детето 1 юни. Празникът започва в Парк "Простор" предиобед и продължава в 17.30 часа в Градската градина. В 11 часа е началният час на първото по рода си  състезание в  приключенски въжен парк. Д еца от 4 до 14-годишна възраст са поканени да се състезават по трасетата на въжения парк. За целта..

публикувано на 30.05.23 в 14:49

Разследват измама с пари в Момчилград

Досъдебно производство за измама е образувано в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. По първоначални данни жител на общината въвел в заблуждение 33-годишен, че ще внесе по банкова сметка предоставени му 3000 лв. Към момента парите нито са внесени, нито са върнати на собственика.  Група „Криминална полиция“ и разследващ..

публикувано на 30.05.23 в 10:57