Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стягат ретро парад за Деня на Кърджали

Снимка: Ани Петрова"Авто-мото ретро клуб" Кърджали организира ретро парад по случай Деня на Кърджали. Събитието ще се състои на 22 октомври на паветата пред пощата от 10 часа, когато автомобилистите ще представят своите ретро возила заяви учредителя на клуба Велко Парапатев пред журналиста Ангел Шенков.


Вижте още

Отбелязваме Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

Отбелязваме Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. В 12 часа сиренната система в цялата страна ще бъде задействана в продължение на 2 минути. При подаването на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства в населените места в страната трябва да преустановят движението си по улиците и..

публикувано на 02.06.23 в 07:28

Затоплянето продължава, денят ще е слънчев

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца. Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°. В Кърджали температурата..

публикувано на 02.06.23 в 07:21
Батковците от Езиковата забавляваха малчуганите за празника им

Езиковата гимназия чества патронния си празник

С редица събития Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отбелязва патронния си празник – 2 юни, Ден на Ботев и загиналите за свободата на България. „ Дейностите, които са свързани с патронния празник на училището, започнаха много по-отрано, още на 30-ти май, когато имахме среща с всички ръководители на Първи ученически гвардейски отряд..

публикувано на 01.06.23 в 23:00

Перперикон влезе в Брюксел през парадния вход

Макетът на Перперикон влезе през парадния вход на Европейския парламент в Брюксел, за да бъде експониран за изложбата на исторически забележителности от района на Кърджали, която бе открита на 1 юни в сърцето на Европа. Изложбата е подредена в зала "Атанас Буров" на Европейския парламент. Освен огромния макет, който е около 4 метра, в нея са..

публикувано на 01.06.23 в 20:02

Напълно са обновени всички корпуси на детските ясли в Момчилград

С изцяло обновен корпус отбелязаха 1 юни най-малките възпитаници на детските ясли в Момчилград. Напълно ремонтирани са салона за тържество и спорт и прилежащите помещения - санитарен възел и кухненски бокс. Закупено е и ново обзавеждане. С ремонта приключи цялостното вътрешно обновяване на детското заведение. Преди 2 години Община Момчилград със..

публикувано на 01.06.23 в 13:40

Славейковци с призови места в поредното състезание

Три първи и две трети места завоюваха спортистите на СУ “Петко Рачов Славейков” в ученическото състезание - “Предизвикай себе си”,  Състезанието е оргнизирано от общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали. В него бе включена дисциплината бягане на 800 метра, в която се включиха ученици от различни училища. Най-много медали получиха спортистите..

публикувано на 01.06.23 в 13:37

Николай Дачев е началник на сектор „Пътна полиция“

Главен инспектор Николай Дачев е временно преназначен за началник на сектор „Пътна полиция“ в Областна Дирекция на МВР-Кърджали. Зам.-директорът комисар Стефан Караиванов представи новия ръководител. Главен инспектор Дачев е назначен за служител в МВР през месец ноември 2005 година като разследващ полицай. Заемал е длъжности в сектор „Криминална..

публикувано на 01.06.23 в 11:22