Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

СУ "П. Р. Славейков" събра младежи в тридневна "Академия за млади лидери“Училището за шампиони СУ "П. Р. Славейков"  отново събра млади надежди на възраст 15-29 години в тридневната  "Академия за млади лидери“, на която беше домакин. Академията е част от проекта „Европейска година на младежта, Национални координатори - България“.

Обучител бе Бистра Георгиева с изключителен опит в тази област, а специален гост и част от екипа беше инфлуенсърът Артьом, разказа педагогическия съветник Катерина Дикмева.

Академията се провежда в  6 различни дестинации в България - Сандански, Ямбол, Вършец, Търговище, Габрово и Кърджали. Младежите от област Кърджали и Бургас се обучаваха по следните теми:

•  „Управление и трансформация на конфликти“;

•  „Асертивно поведение, умения за водене на преговори и ненасилствена комуникация“;

•  „Стереотипи, предразсъдъци, дискриминация. Умения за справяне с насилие, основано на различията.“;

•  „Младежко лидерство. Видове лидерство - нагласи, умения, участие“.

В академията взеха участие 42-ма младежи, на които бяха раздадени сертификати.


Вижте още

Езиковата представи албум с паметници по повод празника си

Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали чества патронния си празник с редица прояви, подготвени от ученици в различните клубове, работещи в училището. Проявите започнаха с отбелязването на седемнадесетата годишнина от създаването на Първи ученически гвардейски отряд.  В емоционално тържество в актовата зала се срещнаха първите, тези,..

публикувано на 01.06.23 в 14:27
Един от първоначално откритите гробове

Започват спасителни проучвания на средновековния некропол край Неделино

Започват спасителни разкопки на средновековния некропол, на който попаднаха собственици на нива в местността „Барица“ до Неделино. Това съобщи за Радио Кърджали археологът от Регионален исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян д-р Николай Бояджиев. Припомняме, че преди няколко месеца при извършване на строителни дейности в имота си,..

публикувано на 01.06.23 в 13:11

Почти до края на юни Детското влакче в "Простор" ще вози без пари

Обновено и стегнато, Детското влакче в парк „Простор“ прави първия си курс в Деня на детето. От 11 часа се провежда и състезание за скоростно преминаване на трасетата в приключенския въжен парк, също в парк Простор в Кърджали. И двете атракции са посветени на 1 юни. "Техническото състояние на влакчето е добро. То е боядисано. Сменени са всички..

публикувано на 01.06.23 в 11:55

31 май е Световен ден без тютюнев дим

Всяка година на 31 май Световната здравна организация отбелязва Световния ден без тютюн.  Кампанията е насочена към повишаване осведомеността за вредите и последиците от употребата на тютюн и излагането на вторичен дим, както и за отказване от тютюнопушенето.   Мотото за 31 май 2023 г., предложено от Световната здравна организация, е:  „Отглеждайте..

публикувано на 31.05.23 в 16:31

Отпада смяната на шофьорската книжка при промяна на постоянния адрес в една област

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за българските лични документи, внесени от Министерски съвет. Те предвиждат отпадане на задължението за смяна на шофьорската книжка при промяна на постоянния адрес, ако е в рамките на една област. Спор в пленарната зала предизвика предложението на ПП-ДБ да отпадне изискването постоянният адрес да..

публикувано на 31.05.23 в 14:16

Задържаха 30-годишна с наркотик в Кърджали

30-годишна е задържана с наркотик в Кърджали. Около 18 часа снощи полицейски служители извършили проверка на жената и открили у нея суха листна маса, която при направен тест реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателката му задържана за срок до 24 часа в полицейското управление.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая..

публикувано на 31.05.23 в 11:21

Недоволни фермери от Пловдивско подаряват млякото

Фермери от Пловдивско подаряват млякото си. Единственото изискване е желаещите да отидат до фермите им и да си носят празни бутилки. Причината за това решение на животновъдите е продължаващият дълго време натиск върху изкупните цени на кравето мляко и внезапният отказ на голяма мандра да изкупува млякото, въпреки подписания договор.  Фермерът Петър..

публикувано на 30.05.23 в 11:13