Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят "Дванадесета нощ" в Кърджали днес

Хасковският театър "Иван Димов" ще представи една от най-новите си продукции "Дванадесета нощ" по Уйлям Шекспир пред публиката в Кърджали днес, вторник, 29-ти ноември от 19.00 часа.

Премиерата на "Дванадесета нощ" беше само преди няколко месеца по време на големия театрален летен фестивал "Театър, Обичам те!" в Хасково. 

В постановката на режисьора Анастасия Събева правят дебют четирима от петте актьори, които допълват трупата на театъра тази година.

"Дванадесета нощ" ще се играе от 19 часа на сцената на театъра "Димитър Димов" в Кърджали тази вечер.

Това докосване до една от емблематичните комедии на Уйлям Шекспир не трябва да бъде пропускано, убедена е 

Станислава Жипонова, 

зам.-директор по творческата част на ДКТ "Иван Димов" в Хасково:



По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Валута за близо 265 хиляди лв. задържаха на "капитан Андреево"

Недекларирана валута за 264 747 лева задържаха митническите служители на "Капитан Андреево" при две проверки. При единия от случаите в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция, във фабрична кухина са открити 100 000 евро. Във втория случай - при проверка на автобус, пътуващ от Румъния за Турция са открити..

публикувано на 02.10.24 в 11:19

Близо 31 хиляди българи ще гласуват в чужбина на парламентарния вот

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място декларация. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ, а техният брой има значение за това..

публикувано на 02.10.24 в 11:00

Печатницата на БНБ ще изработи бюлетините за изборите на 27 октомври

ЦИК обяви обществената поръчка за изработката и доставката на хартиените бюлетини и за ролките - специализирана хартия за машините за гласуване, за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.  Печатницата на БНБ, която по закон изпълнява дейностите, ще отпечата 6 хиляди и 800 бюлетини за страната и чужбина, с единична цена от 26 стотинки за бройка и..

публикувано на 02.10.24 в 10:56

ЦИК демонстрира гласуването с машина и показа бюлетината за вота

Централна избирателна комисия (ЦИК) демонстрира днес гласуването с машина и показа бюлетината за вота на 27 октомври. ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване Демонстрацията бе направена от заместник-председателя и говорител на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на Комисията във връзка с..

публикувано на 01.10.24 в 17:00

Близо 1 млн. лв. източени от измамната схема в театрите на Разград и Смолян

Почти един милион лева (937 889) са откраднатите от Разградския филхармоничен театър пари, отклонени от група съучастници, за която се предполага че е ръководена от директора на театър Левон Манукян. Той и още трима пряко замесени бяха арестувани преди няколко дни в Пловдив.  Самият Манукян снощи бе предложен за освобождаване под парична гаранция от 50..

публикувано на 01.10.24 в 14:16

Правителственият самолет излетя за Бейрут, за да евакуира втората група българи там

Малко след 13 часа правителственият "Еърбъс" излетя за Бейрут, за да евакуира втора група българи, които искат да напуснат Ливан.   В понеделник 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух от Ливан.  Втората група българи е готова за евакуация от Ливан: Имаше отново бомбардировки до нас До момента 61 българи са..

публикувано на 01.10.24 в 13:44

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

публикувано на 01.10.24 в 13:28