Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалът на конкурса за "Арт Зона" в центъра на Хасково ще е на 2-ри декември

Конкурс "Арт зона" в центъра на Хасково - проекти финалисти
Снимка: Община Хасково

Три проекта ще се борят за архитектурно решение на АРТ-ЗОНАТА в центъра на Хасково, която ще бъде обособена в пространството между улиците "Отец Паисий", "Бургас" и "Преслав" в идеалния център на Хасково.

Идейните решения са на авторския колектив "Нада студио" (арх. Антонина Тритакова, арх. Георги Събев и к.арх. Росица Мирчева) и индивидуалните проекти на арх. Манол Манолов и арх. Михаил Дянков.

Трите проекта бяха излъчени за финално обсъждане на пленер, който се организира от община Хасково, КАБ-РК Хасково и САБ-Дружество Хасково.

Журито на Пленера, проведен от 5 до 8 август 2022 година, определи три архитектурни решения на финалистите в конкурса.

На 2 декември 2022г. от 10,30 часа в зала „Хасково“ ще се проведе представяне на доразработените проекти пред журито на Пленера и артистичната общност на Хасково.

От 29 ноември до 1 декември 2022 година проектите ще бъдат изложени в зала „Хасково“ и могат да бъдат разгледани във времето от 16,00 до 17,00 часа.

"Разчитаме на активното участие на обществеността на Хасково на финална на Пленера на 2 декември 2022 година от 10,30 часа в зала „Хасково“, когато ще бъде одобрен идеен проект за АРТ ЗОНА ХАСКОВО, съобщават от прес-службата на кметството.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

На второ четене: Бюджетната комисия разглежда промените в инвестиционната програма на общините

Бюджетната комисия в парламента ще разгледа на второ четене промените в Инвестиционната програма на общините. Между двете четения е направено само едно предложение, което съдържа технически редакции. Общините имаха възможност за промени в проектите, заложени в Бюджет 2024. Текстовете трябва да бъдат одобрени от парламента.

публикувано на 16.04.24 в 09:16

Времето ще е слънчево и топло

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от югозапад. Максимални температури ще са между 27° и 32 градуса. За Кърджали очакваме предимно слънчево време, с температури до плюс 29 градуса.  Атмосферното..

публикувано на 16.04.24 в 09:09

Откриха птичи грип и в крумовградското село Доборско

Огнище на птичи грип в крумовградското село Доборско, констатира Българската агенция по безопасност на храните. Инфлуенцата е открита в нерегистриран птицевъден обект тип „заден двор“ за отглеждане на кокошки, токачки и пуйки. Отглежданите птици са около 100.  Агенцията по безопасност на храните определи около засегнатия животновъден..

публикувано на 15.04.24 в 18:20

Край на опашките и талоните пред паспортна служба в Кърджали

От вторник, 16 април, няма да се раздават талони пред паспортна служба в Кърджали, тъй като опашките са се стопили, научи Радио Кърджали.  От днес приключи удълженото работно време на паспортните звена.  От 8 до 12 април, когато беше свещеният за мюсюлманите празник, са подадени заявления за над три пъти повече документи за самоличност в сравнение с..

публикувано на 15.04.24 в 16:00

"Български възход" вече нареди листата си за Кърджали

Ясна е листата за Кърджали на ПП "Български възход"за предстоящите избори.  До края на следващата седмица ще бъдат оповестени имената в нея.  Това каза депутатът от Кърджали в 48-то Народно събрание  Григор Захариев. Той не си прави никакви илюзии, че изборите ще бъдат леки. "ДПС ще спечели поне 4 мандата. Всички останали партии ще се борим..

публикувано на 15.04.24 в 15:51
Снимката е илюстративна!

22 пострадаха при катастрофа в Източна Турция

Общо 22-ма души бяха ранени днес при тежка катастрофа между автобус и лек автомобил в окръг Малатия, Източна Турция, предаде БТА Един от ранените е с опасност за живота.  Инцидентът е станал на пътя Малатия - Елязъг. След сблъсъка между двете превозни средства автобусът е излязъл от пътното платно и се е преобърнал.  Ранени са били общо 22-ма души -..

публикувано на 15.04.24 в 14:35

Ясни са критериите и процедурата за номинация на кандидити за евродепутати на ДПС

В Движението за права и свободи няма съществена промяна  в процедурата за номинация за депутати и за  членове на Европейския парламент за  предстоящите на 9 юни избори 2в1.  Това каза областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "До 15 април трябва да са готови всички общински и областни щабове на ДПС в страната. Кърджали няма да направи..

публикувано на 15.04.24 в 13:59