Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на кв. "Гледка" в Кърджали блокираха кръстовище по пътя за Гърция (ОБНОВЕНА)

4
Снимка: Радио Кърджали

Жители на квартал "Гледка" в Кърджали излязоха на протест в 8,30 ч. заради увеличения тежкотоварен трафик в района. Те блокираха за половин час едно от натоварените кръстовища по пътя за Гърция.

Недоволните граждани твърдят, че няма решение на проблема въпреки многото писма, изпращани до институциите. 

Според Роса Соколова, жител на квартала, преминаването на камионите е засегнало конструкциите на голяма част от жилищните сгради.

"Това тресене на домовете, това тракане на дограмите… И най-вече ни плащат пукнатините, които се явиха в приземните етажи. В повече от половината къщи вече има пукнатини. Част от хората са предприели да ги запълнят тези пукнатини. Мълчахме дълго време, имаме нужда от подкрепа и то навременна, сега."

Протестиращите заявиха, че не излизат за пръв път и последен. Ще продължим да излизаме и преди Коледа в съботен ден, когато най-малко 100 човека ще има и ще спрем движението за по-дълго време.

Хората са отправили покана до общинските съветници и кметът да присъстват на протеста. Само общинският съветник Георги Кючуков и кметът Хасан Азис се срещнаха с протестиращите граждани. Кючуков каза, че е поел ангажимента да придвижи жалбата на гражданите до общинската администрация, като заяви, че страховете на хората са абсолютно основателни и е вероятно и пътната настилка да не е предвидена за толкова тежкотоварен превоз. 

Кметът Хасан Азис обеща, че до няколко дни ще има решение на проблема- ще обсъдим всички възможности и варианти за решението на този проблем в рамките на десетина дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Националният съвет на ПП решава в събота дали да подкрепи ДБ за опит за правителство

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.  "Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на избирателите," се казва в позицията. От свои източници "Хоризонт" научи, че в събота..

обновено на 13.07.24 в 09:02
Снимката е илюстративна

Обявиха частично бедствено положение заради пожари в общините Ивайловград и Тополовград

Частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград обяви областният управител на Хасково Мехмед Атаман. "Около 14.40 часа на 12.07.2024 год. са възникнали два големи пожара, обхващащи землищата на с. Горноселци, община Ивайловград и с. Срем, община Тополовград, които към настоящия момент не могат да бъдат овладяни, поради..

обновено на 13.07.24 в 09:01

Спешно се търсят доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 13.07.24 в 08:52

Опасно горещи почивни дни, температури до 40 градуса

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна.  Очакват се максимални температури  между 35 и 40 градуса. В Кърджали и Хасково в съботния ден максималните температури ще са между 37° -39°. В неделя ще се покачи, температурите ще са около, възможно и над 40°, според синоптиците. В Смолян термометърът  няма да показва повече от 32°,..

публикувано на 13.07.24 в 07:39

Изгоряха 10 къщи в ивайловградското село Горноселци

Десет къщи изгоряха в ивайловградското село Горноселци. Това съобщава фейсбук групата "Община Ивайловград - новините. "Гори пожар в село Горноселци, Ивайловград. Екипи на РСПБЗН Ивайловград, ДГС - Ивайловград и на Община Ивайловград са на място. Има изгорели 10 къщи. За съжаление силния вятър към момента сменя посоката на огъня и ситуацията е..

публикувано на 12.07.24 в 17:22

Момчиловци посреща над 100 колоездачи

В смолянското село Момчиловци очакват над 100 колоездачи от страната да се включат в традиционната вече велообиколка. Изданието на Националния велотур „Момчиловци“ 2024 се провежда за четвърти път, съобщи кметът Сийка Суркова. Очаква се те да преминат 100 километров маршрут. Колоездачите ще стартират и финишират в Момчиловци, като ще преминат през..

публикувано на 12.07.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в села в Кирковско

Пръскат срещу комари в петък, 12 юли, между 22:30 ч. и 1:30 ч. след полунощ на територията на селата Бенковски, Фотиново, Кирково и Чорбаджийско, съобщават във фейсбук профила на Община Кирково. При обработката ще се използва препарат срещу насекоми, който е аерозолен и ще се разсее до половин час след обгазяването се казва в съобщението. От..

публикувано на 12.07.24 в 16:41