Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2,7 кг златни сплави за около 235 000 лева спряха на Капитан Андреево

Контрабандни златни сплави спряха на ГКПП Кап. Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Над 2.7 кг контрабандни златни сплави- отливки на стойност 234 243 лева откриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.
Те били открити в автобус с турска регистрация. В него пътували по редовната линия от Румъния за Турция през България двама водачи и 10 пътници.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под шофьорската седалка е открит пакет, съдържащ четири отливки с правоъгълна форма от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза отливките с общо тегло 2738.10 грама са от 14-каротово злато на стойност 234 243 лева.

Контрабандно пренасяните златни изделия са задържани.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково. На двамата шофьори на 19 г. , на 51 г. са  турски граждани. 
Срещу тях е повдигнато обвинение, съобщават от прокуратурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриват паметник на Капитан Петко войвода в Стойките

Бюст-паметник на Капитан Петко Войвода  открива тази събота в  смолянското село Стойките.  Катализатор на  идеята и дарител е родолюбецът Наско Гелимачев  от Ивайловград. Досега той е помогнал да се изградят  25 паметници на воеводата,  в това число в родното място на  Капитан Петко Войвода - Есими  . А на какво може да научите националния  герой..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Задържан е 62-годишен мъж, който е срязал вратата към двора на съселянин

За повреда на входна врата на къща 62-годишен е задържан в Районното управление в Кирково. Около 18 часа вчера в село Шумнатица мъжът срязал метална врата към двора на 76-годишен местен жител. По първоначални данни спор, свързан с имота, е мотив за деянието. Група „Охранителна полиция“ в РУ – Кирково извършва проверка с оглед на чл.216, ал.1 от..

публикувано на 26.07.24 в 10:00

Изтича срокът за покриване на част от производствените разходи на стопани

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани, отглеждащи картофи, черупкови плодове и култивирани гъби могат да подадат заявления за подпомагане по помощ de minimis, напомнят от Фонд “Земеделие”. Бюджетът за тази помощ е 13 млн. лв. Помощта се отпуска за покриване на част от производствените разходи на за тази година. Бюджетът ѝ е до 13 млн. лв.,..

публикувано на 26.07.24 в 09:40
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Има много силно горене в центъра на складовата база

Късно снощи е починал един от двамата тежко пострадали при избухването на складовете за пиротехника край Елин Пелин. В болница остава дъщеря му, която е с 85% изгарания. Още двама души са останали в складовете, обяви вътрешният министър Калин Стоянов, който отново е на мястото на инцидента. Към 7:45 ч. той заяви пред медиите: Продължават взривовете в..

публикувано на 26.07.24 в 08:45

Времето: Предимно слънчево

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд в Североизточна България все още ще на отделни места ще превалява. След обяд главно над североизточната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните..

публикувано на 26.07.24 в 08:13

Проф. Дайнов: Това правителство е на пряко подчинение на Пеевски

С тези смени и още едно-две такива неща, ако направя т, това правителство се самолишава от всяка една легитимност, доверие и правото да съществува . Така коментира рокадите политологът проф. Евгений Дайнов. Дайнов коментира и възможно ли е ГЕРБ да управлява ДПС , ще има ли ДПС-2 и как реагира електорът на Движението на силовите методи, упражнявани..

публикувано на 25.07.24 в 17:33

Министерски съвет: Опитите да се внушава пристрастност на служебното правителство са несъстоятелни

Във връзка с медийни запитвания относно назначените областни управители в рамките на вчерашното правителствено заседание напомняме, че съгласно чл. 143 ал. 2 от Конституцията на Република България областните управители се назначават от Министерския съвет.   Това посочват от Правителствената информационна служба във връзка с медийни публикации, в..

публикувано на 25.07.24 в 16:29