Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

900 души от Община Момчилград ще получават топъл обяд

Община Момчилград ще разшири обхвата на проект "Топъл обяд" по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. и от помощта ще могат да се възползват 900 души. Това гласуваха общинските съветници на последното за годината редовно заседание.
Решението на Общинския съвет дава възможност от 1 януари 2023 година най-нуждаещите се лица от уязвимите групи на територията на Община Момчилград да бъдат подпомогнати с предоставяне на топъл обяд. До момента от програмата бяха обхванати общо 620 души на територията на цялата общината, включително и живеещи в по-малки и отдалечени населени места.

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Регионален исторически музей Кърджали

В Регионалния исторически музей в Кърджали ще бъде представена книгата "Лечебни и ритуални практики. Символи и апотропеи"

В четвъртък, 20 юни, от 17.30 ч. в Регионалния исторически музей в Кърджали ще бъде представена книгата "Лечебни и ритуални практики. Символи и апотропеи".  Сборникът разглежда научно, но в същото време и достъпно някои непокътнати, устояли във времето лечебни практики, традиции и ритуали в Източните Родопи. Обърнато е внимание на мястото и ролята на..

публикувано на 20.06.24 в 14:09

Установиха се нелоялни практики при туристическите пътувания през "Капитан Андреево"

На Граничния пункт "Капитан Андреево" са направени проверки на 22 автобуса, пристигащи от Турция, както и на 20 туроператора. Проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания са организирани от Министерството на туризма, съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и..

публикувано на 20.06.24 в 13:52

Борисов благодари на Слави и ИТН

Лидерът на ГЕРБ коментира избора на Рая Назарян за председател на Народното Събрание,  "От това гласуване единственият извод, който може да се направи, е да благодарим на Слави и ИТН. Тайно се надявах, затова изпратих и Деница Сачева, и Теменужка, този жест да го направят ПП-ДБ. За съжаление, те са се капсулирали. Благодаря на тази партия, която пое..

публикувано на 20.06.24 в 13:46
Рая Назарян

Рая Назарян бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание

Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители. "Против" бяха 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите кандидатури бяха Виктория Василева от "Величие", Петър Петров от "Възраждане" и Силви Кирилов от ИТН.  "На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласуване са..

публикувано на 20.06.24 в 11:51

В Свиленград ще проследяват здравословното състояние чрез дигитална гривна

Чрез дигитална гривна за ръка ще се проследява здравословното състояние на хора в неравностойно положение, възрастни и самотноживеещи в Свиленград, както и тяхното местоположение, съобщиха от пресслужбата на общинска администрация. Новата услуга за обгрижване „Дигитален асистент“ става възможна по общинския проект „Грижа в дома“. По нея чрез модерните..

публикувано на 20.06.24 в 11:10
Станислав Дечев, кмет на Хасково

Хасково се готви за мащабни чествания на 800 години от битката при Клокотница

"Създаваме Инициативна група по повод честването на 800 години от славната победа на цар Иван Асен II в битката при Клокотница.  Най-сериозният проект е този за построяването на паметник на Цар Иван Асен II“, съобщи кметът на Хасково Станислав Дечев.  Паметникът ще бъде изграден сл ед конкурс с допитване и широк обществен консенсус. Така ще се..

публикувано на 20.06.24 в 10:54

По време на отпуск можем да търсим помощ при всеки лекар, сключил договор с НЗОК

Ако човек е на почивка у нас и му се наложи да потърси медицинска помощ, може да отиде при всеки общопрактикуващ лекар, сключил договор със Здравната каса. Това припомнят от обществения фонд по повод началото на летните отпуски.  На сайта на институцията има рубрика с полезна информация за правата на здравноосигурените. Здравната каса заплаща до два..

публикувано на 20.06.24 в 09:55