Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгват полети от Летище "Пловдив" до Истанбул от февруари

Снимка: БГНЕС

Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари.
Полетите от Пловдив до Истанбул ще стартират два пъти седмично от февруари. Това съобщи председателят на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.
Самолетите ще кацат на летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на мегаполиса.
От там  има стотици възможности за прикачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия. 
Също така се очаква да има линия и до Бурса и връзка с Анталия. Преговорите са на финал.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два са пожарите в област Кърджали в сряда

Два са пожарите през вчерашния ден в областта, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали и уточниха, че няма материални загуби.  Около 2 декара сухи треви и храсти са горели снощи около 22,30 часа в района на село Сливарка. Екип на Пожарната в Крумовград загасил огъня, причинен от небрежна работа с огън.  Около 17,30 часа екип на пожарната..

публикувано на 18.07.24 в 10:11
воден режим

Доставят вода с водоноски в няколко села в Крумовградско

На воден режим в община Крумовград са селата Кандилка, Голяма чинка и Сърнак. Периодично се пуска и спира водопадаването . Други села са на ръба да преминат на такъв. Зам.-кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед: "Всяка година имаме проблем с количеството на водата в общината, с отделните водоизточници, но тази година този проблем се..

публикувано на 18.07.24 в 10:07

Забранява се косенето на трева и почистването на храсти

От днес на територията на цялата страна се забранява косенето на трева, машинното почистване и почистването на храсти в постоянно затревените площи и обработваемите земи на територията на цялата страна. Причината са високите температури и повишения риск от пожари при ползването на земеделска техника.  Заповедта на земеделския министър не се отнася..

публикувано на 18.07.24 в 09:08

Продължава борбата с пожарите в страната

И днес продължава гасенето на големия пожар в крайграничната община Болярово. Частично бедствено положение е в сила за селата Воден, Шарково, Малко Шарково, Ситово и Крайново. Около 200 души - пожарникари, горски служители, жандармерия, военнослужещи, доброволци, тежка техника и военен хеликоптер се включиха в гасенето на огъня, който изпепели около 15..

публикувано на 18.07.24 в 09:03

Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски

На 18 юли се навършват 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Годишнината се отбелязва с тържествени и възпоменателни церемонии в цялата страна. В Кърджали честването е от 10 часа пред паметника на Васил Левски, където ще бъдат поднесени венци и цветя. Церемонията се организира от общинската администрация. Васил Иванов Кунчев..

публикувано на 18.07.24 в 08:57

Пореден ден червен код за много горещо време

Червен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за всички области на страната, с изключение на три, където кодът е оранжев Днес отново ще бъде предимно слънчево и много горещо, сочи прогнозата на НИМХ. В следобедните часове главно над Северна България и планинските райони на..

публикувано на 18.07.24 в 08:40

Страната ни с молба до Турция за съдействие в борбата с пожарите

Министерството на външните работи отправи молба до турските официални власти за оказване на логистично съдействие на българските огнеборци   във връзка с разразилите се пожари. От българска страна е изтъкната необходимостта от допълнителна противопожарна техника, която да послужи в борбата с огнената стихия. Външното ни министерство..

публикувано на 17.07.24 в 19:51