Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 20 януари билкозаготвителните пунктове в областите Кърджали и Хасково трябва да представят в РИОСВ информация за изкупените билки

Снимка: Ваня Славова

На територията на РИОСВ - Хасково продължават да функционират 15 пункта за изкупуване на билки – по един в Кърджали, Крумовград, Момчилград, Свиленград, Ивайловград, Симеоновград, Хасково и по четири в Тополовград и Любимец.
Подадените в екоинспекцията справки за реализирани количества билки през последните  години показват, че в областите Кърджали и Хасково се събират най-много жълт кантарион, лайка, шипка, риган, хвойна, градински чай, липа и др.
До 20 януари билкозаготвителни пунктове в областите Кърджали и Хасково трябва да представят в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково обобщена информация за изкупените билки от лечебни растения, както и за складови наличности за миналата година.
Билкозаготвителите, които не подадат в срок информацията, или тя съдържа неверни данни, подлежат на санкции.

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарникарите от Кърджали победители в областно състезание

в Момчилград се проведе областното състезание по пожароприложен спорт между отборите на Районна служба "Пожарна безопаснотс и защита на населението" (РСПБЗН) в Кърджали, Момчилград, Крумовград, Подкова, Ардино и Джебел при Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защина на населението" (РДПБЗН) - Кърджали. Надпреварата протече в четири дисциплини:..

публикувано на 21.05.24 в 13:15

110 години светско училище в Крумовград

Започнаха тържествата, посветени на 110-та годишнина от създаването на СУ "Васил Левски" в Крумовград, което поставя началото на светското образование там.  Тази вечер (21.05.2024) факелно шествие ще премине по улиците на града. То започва в 20 часа от основната сграда на училището и ще завърши пред сградата, където се обучават децата от началния..

публикувано на 21.05.24 в 13:07

ГЕРБ регистрира листата за общински съветници в Хасково

ГЕРБ тръгва към местните избори със силна листа за мнозинство в Общинския съвет, това съобщи веднага след регистрацията на листата на кандидатите за съветници общинският лидер на партията и кмет на Община Хасково Станислав Дечев. „Всички знаем колко е важно всяко решение на Общински съвет. Това са решения, които предопределят бъдещето на Хасково.  Такива..

публикувано на 21.05.24 в 12:50

От шумов терор се оплакват жителите на Хвойна

Жители на село Хвойна изпратиха петиция до Общинския съвет в Чепеларе и до областния управител на Смолян, в която настояват да се промени Наредба № 1 за опазване на обществения ред, в частта й за нерегламентирания шум. Документът е подписан от 70 живущи в селото, където постоянно живеят около 320 души. Те се оплакват от непрестанен силен шум, който..

публикувано на 21.05.24 в 12:25

Продължават проучванията на крепостта край Храстово

За трета поредна година през лятото ще се проведе проучване на късноантичната и средновековна крепост край крумовградското село Храстово. Финансирането е от общинския бюджет и тази година е на стойност близо 60хил. лв. Археолозите ще се съсредоточат върху културните пластове зад югоизточната част на крепостта, каза зам.-кмета Неждие Акиф...

публикувано на 21.05.24 в 12:00

Партия „Заедно за силна община“ се регистрира за предстоящите местни избори в Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково регистрира листата на най-новата партия „Заедно за силна община“ за предстоящите нови местни избори на 23 юни. Листата е от 24 кандидати за общински съветници.  „Големите партии пренасят своите проблеми по регионите, което затруднява местното самоуправление. Ние си имаме достатъчно предизвикателства и..

публикувано на 21.05.24 в 11:20

Зрелостници ще получат максималния брой точки от проблемната задача в матурата

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:40