Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приходите на нефинасовите предприятия в Хасковска област скочиха с 19,3 на сто

Нефинансовите предприятия в област Хасково през 2021 г. са реализирали нетни приходи от продажби в размер на 4 851 млн. лв., или с 19.3% повече в сравнение с предходната година.

Това съобщиха за Радио Кърджали от Териоториалното статистическо бюро в Хасково към Националния статистически институт.

С найголям дял нетни приходи от продажби е сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 40.7% от общите приходи за областта. 

В сектор „Преработваща промишленост” този дял е 27.9%, а в сектор „Транспорт, складиране и пощи” – 7.4%. 

През 2021 г. нефинансовите предприятия, извършващи стопанска дейност в област Хасково, са произвели продукция на стойност 3 206 млн. лв., или с 21.6% повече спрямо 2020 година. 

Относителният дял на продукцията в сектор „Преработваща промишленост“ е 40.5% от общата стойност на продукцията. 

Следват сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ – 11.9% и сектор „Транспорт, складиране и пощи ” – 11.2% 

Заетите лица в нефинансовите предприятия в областта са 45 201, което е с 1.0% повече спрямо предходната година. С най-висок относителен дял е сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ – 28.6% от общия брой на заетите в областта, следван от сектор „Преработваща промишленост“ – 27.6%.

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Любо Полихронов

Почина Любо Полихронов

Напусна ни големият музикант Любен Полихронов. Тъжната вест съобщи с пост във фейсбук дъщеря му Алекс Полихронова.  Освен един от знаковите музиканти на Кърджали, а и на България, Полихронов беше създател и на първата частна ефирна телевизия в Родопите. Ще го запомним с неговите неотменни усмивка и духовитост, бохем, енциклопедист в музиката, голям..

публикувано на 30.07.24 в 16:04

Павлин Кръстев: Предизборно говорене е темата за обходния път на Кърджали в момента

В близките поне пет години няма как да започне строителство на обходния път на Кърджали. Депутатът Павлин Кръстев: "Истината за околовръстния път на Кърджали е, че има много нередности, сроковете са изпуснати, процесите, които са по отчуждававе по проектиране - всичко е с изтекъл срок и всичко е трябвало да започне отначало." Според Павлин Кръстев..

публикувано на 30.07.24 в 15:12

"Възраждане": Злоупотреба е сумата от 100 хил. лв. за ремонт на покрив на "Баба Тонка"

От "Възраждане" нарекоха "явна злоупотреба" исканите от кмета на община Кърджали малко над 100 хиляди лева за ремонт на покрива на детска градина "Баба Тонка" в областният град. Ако се установи категорично, че няма необходимост от този ремонт, от партията обмислят да сезират прокуратурата, защото  скоро на същата детска градина е правен ремонт по..

публикувано на 30.07.24 в 14:53

Пощенските станции временно прекъсват работата си

Има временно спиране на работата на пощенските станции, съобщиха от пресцентъра на "Български пощи", предаде БТА. До 15.00 ч. днес временно няма да се обслужват клиентите в пощенските станции на "Български пощи" поради извършване на технически дейности в системата на мобилния оператор, осигуряващ интернет свързаност, информират от националния пощенски..

публикувано на 30.07.24 в 13:15

Срещата на ИТН с "Величие" приключи неуспешно

Неуспешно приключи първата от поредицата срещи, организирани от "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат. На нея трябваше да присъстват шестимата депутати от разпадналата се група на "Величие", лоялни на основателя на партията Ивелин Михайлов, но се яви само един народен представител - Красимира Катинчарова...

публикувано на 30.07.24 в 12:35

Заснеха над 1800 клипа за превишена скорост в Кирковско

1810 са клиповете за превишена скорост на главния път в община Кирково. Те са отчетени в рамките на 20 дни от 11 до 28 юли. На собствениците на заснетите автомобили ще бъдат издадени електронни фишове.  Още 525 моторни превозни средства са били проверени на територията на полицейските управления в Кирково и Джебел. Констатираните нарушения от..

публикувано на 30.07.24 в 11:01

В Кран за поредно лято са с режим на водата

В кирковското село Кран за поредно лято са с режим на водата. Кметът Мустафа Юсеин каза, че тази година се налага ограниченията да са по-дълги. Причината е засушаването. Община Кирково е сред общините в област Кърджали, в които е въведен воден режим. "Нашата водопроводна мрежа не е свързана нито с ВИК, нито към общината. Цялата тази работа минава..

публикувано на 30.07.24 в 10:15