Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначиха експретиза по случая с белезите на 6-годишното момче

Снимка: unicef.org

Съдебно-медицинска експертиза ще изяснява вида и начина на нараняванията по лицето на малолетното момче, което вчера получи мярка за закрила.

Това се случи и с другите две деца от семейството, които също са поставени под закрила. 

Назначена е и съдебно-психиатрична експертиза за майката, която страда от умерена умствена изостаналост.

По първоначалните данни са, че евентуален извършител на насилие над детето е тя. 

Това съобщи заместник-районният прокурор Петя Чотрова, цитирана от БТА Кърджали.

Радио Кърджали припомня, че Районната прокуратура в Кърджали се самосезира по публикации в медиите във връзка с изнесена информация за упражнено насилие спрямо 6-годишно момче. 

Разследващите проверяват снимки и видеоклип в социалните мрежи, на които момчето е с травми по лицето.

Предположенията са, че става въпрос за вероятно изгаряния с цигара, причинени му от близък в къщата, където живее в Кърджали.

Още вчера след извършени съвместни проверки и преценка на социалните служби, всички три деца в семейството са изведени от дома им.

От регионалния пресцентър на МВР в Кърджали съобщиха, че вече е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда. 

По случая за срок до 24 часа са били задържани вчера мъж на 31 г. и жена на 30 г. 

Разследващ полицай от РП Кърджали продължава работата по случая под наблюдението на Районната прокуратура.   


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Арда победи Хебър с 2:1 в Кърджали

Втори успех за АРДА (Кърджали) от началото на сезона след като победи с 2:1 Хебър (Пазарджик) във втората среща от 4-я кръг в efbet Лига. Двубоят се игра на Арена Арда късно в петък вечер. В средата на първото полувреме Тонислав Йорданов пропусна дузпа, но в 37-а минута Станислав Иванов вкара първото точно попадение във вратата на гостите и изведе..

публикувано на 09.08.24 в 23:27

АРДА води на Хебър в края на първото полувреме

АРДА води на Хебър с 1:0 в първото полувреме на мача от 4-ти кръг на efbet Лига след гол на Станислав Иванов в 37-та минута. Двубоят е на Арена Арда в Кърджали. В средата на първото полувреме Тонислав Йорданов не успя да преодолее вратаря на гостите Петър Дебърлиев в дузпа. В 37-та минута с точното попадение на Станислав Иванов домакините поведоха.

публикувано на 09.08.24 в 22:19

В събота откриват ловния сезон за пернат дивеч

Новият ловен сезон се открива тази събота. Сезонът започва с лов на прелетен пернат дивеч - гургулици, гугутки, яребици, пъдпъдъци, гривяк, гълъб. От тази година заради европейска директива се намалява о тстрела на гургулица - на 3 гургулици на ловец. Този лов ще бъде разрешен само в събота. Това се налага заради опазване на вида, който..

публикувано на 09.08.24 в 17:46
В началото на юли жителите на Дрангово протестираха, за да запазят училището си

Училището в Дрангово няма да бъде закрито

Две основни училища в област Кърджали ще бъдат закрити и няма да приемат ученици за новата учебна година. Те са в кирковското село Старово и в чернооченското село Паничково. Основното училище в Дрангово, община Кирково, ще продължи да функционира и тази година. Това каза за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието в..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Отворено занятие по алпийска подготовка ще проведат военнослужещи от Сухопътните войски в Смолян

101-виалпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка на 12 август, понеделник, от 09.00 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян. По време на занятието ще бъдат демонстрирани техники за спускане по алпийски „тролей”. Събитието е по повод Международния ден на младежта и се провежда със..

публикувано на 09.08.24 в 12:43

Президентът Радев: Най-подходящата дата за новите избори е 20 октомври

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  "Възлагам ви..

публикувано на 09.08.24 в 10:58

Спасиха турист паднал от стръмен скат

Четирима спасители от пожарната служба в Кърджали и двама полицаи от РУ – Кърджали са извадили туристка, паднала от стръмен скат при поход. Инцидентът станал малко преди 12 часа вчера на екопътека „Райски изглед“ в района на село Пъдарци. Операцията била извършена чрез алпийски способ. Двама от спасителите слезли при жената, закрепили..

публикувано на 09.08.24 в 10:54