Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Скоро и градският транспорт в Кърджали ще е безплатен за деца до 10 години

Цената на билетчето в Кърджали стана левче

Снимка: Божидар Чолаков - БНР Радио Кърджали

Билетчето за градски транспорт в Кърджали поскъпна с 30 стотинки. И пътуването в рамките на града струва левче. „Това е най-ниската цена за градски транспорт в страната“, каза Орхан Кадир, началник Отдел „Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в община Кърджали.

Увеличение ще има и за картите на градския транспорт, но няма да има разлика в цената на билетчето за пътуващите до близките села, това увери управителя на автобусната фирма „Арпезос бус“ Георги Георгиев.

„Няма да делим хората от селата и града. Щом е градски автобус, цената ще е 1 лев до всяка точка,“ допълва Георгиев.

Увеличава се и цента на картата за пътуване, която е месечна, от 25 на 35 лева.

От 1 февруари е в сила и безплатното пътуване на деца до 10-годишна възраст в София, Перник, Варна и други градове. В Кърджали тази отстъпка за децата ще влезе в сила до няколко седмици, каза Орхан Кадиров от община Кърджали.

От фирмата превозвач раздават по училища картите за безплатно пътуване. Управителят на фирмата Георги Георгиева разясни какви ще са отстъпките и за учениците над 10 години и пенсионерите.

70% ще е отстъпката за деца над 10 години, за пенсионер 40%.

Въпреки, че скоро беше обновен автопарка на фирмата обслужваща градските линии, гражданите са недоволни от повишаване цената на билетчето. И все пак, Кърджали си остава градът с най-ниска цена на билета за градски транспорт в страната. По публикацията работи: Божидар Чолаков

БНР подкасти:

Вижте още

Парламентарните избори са важни за турците с български паспорти в южната ни съседка

Парламентарните избори утре са важни за турците с български паспорти в южната ни съседка. Там бяха разкрити и най-много изборни секции зад граница - 162. Сънародниците ни в Турция искат икономическа стабилност в България, както и да се състави редовно правителство. “Искам да стане така, че в България да се разберат тези партии помежду си, да не се..

публикувано на 01.04.23 в 09:53
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев (в средата), Камелия Нейкова - председател на ЦИК и главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг в София, 31 март 2023 г.

МВР и ЦИК договориха как ще се действа при бомбени заплахи в изборния ден

Вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на тази седмица са хибридни атаки, няма реална опасност и хората трябва да бъдат спокойни. Той обяви това след среща с членовете на ЦИК. Хора ще бъдат извеждани от изборни помещения само при реална заплаха. Извън сградите където ще има секции ще се правят проверки на..

публикувано на 31.03.23 в 15:50
Снимката е илюстративна

Пожароопасният сезон в горските територии е изместен с близо месец по-рано

Независимо от падналите на територията на област Кърджали валежи от дъжд през последната седмица, прогнозите са за повишаване на температурите и последващо засушаване. От началото на година на територията на областта са възникнали 108 пожара, като 38 от тях са на открито. В отрасли горско и селско стопанство са станали 21 пожара, като при 5 от тях..

публикувано на 31.03.23 в 12:03

Шукри Исмаил: Туристи изхвърлят кучетата си в селото

Хората в село Широко поле, община Кърджали се оплакват от десетките бездомни кучета. Те са изоставени от туристи, посещаващи природните забележителности в района. Това каза кметът на селото Шукри Исмаил и допълни, че тази тенденция продължава от няколко години. "Относно безстопанствените, бездомните кучета имаме проблем. Тези, извън селото,..

публикувано на 31.03.23 в 10:48

Турция е най-предпочитан бизнес партньор според БТПП

Актуално проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че Германия отстъпва досегашното първо място като най-предпочитан бизнес партньор за родните компании. Лидерската позиция в момента заема южната ни съседка Турция. Разликата между двете страни обаче е едва 1%. Челната шестица на предпочитаните партньори от българския бизнес се..

публикувано на 26.03.23 в 13:19
Търсят се смели млади предприемачи и от област Кърджали

Фондът на фондовете и алма-матер с нов конкурс за младежки стартъпи

Фондът на фондовете и Софийският университет „Св. Климент Охридски" стартираха второто издание на националния конкурс „Най-добър младежки стартъп в България”. Това съобщи за Радио Кърджали доц. Тодор Ялъмов, зам.-декан „Научноизследователска дейност, иновации и проекти“ в Стопански факултет на Софийския университет. Конкурсът е отворен..

публикувано на 24.03.23 в 22:01

Провеждат информационна кампания за кърджалийските фермери

Български фермерски съюз провежда Национална информационна кампания в помощ на заетите в сектора. Това каза председателят Георги Стоянов за Радио Кърджали. Събитието ще се проведе днес в Кърджали и е първото такова за областта. Кампанията е оформена така, че да отговори на питания от страна на фермерите. Експерти от Министерството на земеделието ще..

публикувано на 22.03.23 в 10:30