Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мразовит неделен ден в Родопите

Снимка: Данче Бозаджиева

С прехвърчащ сняг осъмна Кърджали.

През днешният 5 февруари атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

Днес с умерен, в Източна България силен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време. Валежите ще продължат, като навсякъде ще бъдат от сняг. Преди обяд значителни ще са в Предбалкана, а в следобедните часове в източните райони. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната ще са с обратен дневен ход, а към 14 часа преобладаващите ще бъдат между минус 4° и 1°.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг, на места - значителни. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Румен Радев

Президентът ще приеме кандидата за служебен министър-председател в 10.00 часа в понеделник

На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата за служебен премиер и му възложи да предложи..

публикувано на 25.08.24 в 20:10

32 водачи, шофирали след употреба на алкохол и 12 – под въздействие на наркотици, установи полицията за денонощие

Общо 32 водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и 12 – под въздействие на наркотици, установи полицията през последното денонощие. Това показват междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР.  От спрените за проверка петима са отказали да бъдат тествани за алкохол..

публикувано на 25.08.24 в 17:52

Поскъпва кафето в Гърция

Кафето в Гърция поскъпва рязко както в магазините, така и в зведенията. Собствениците на кафенета очакват отлив на клиенти.  Цената на кафето на едро е нараснала с между 45 и 65%, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ. Очаква се това да доведе до рязко поскъпване на всички видове кафе в магазините, както и с поне 50 на сто по-високи цени в кафенетата...

публикувано на 25.08.24 в 14:34

Медицински хеликоптер транспортира от Смолян до Пловдив жена

Медицински хеликоптер кацна на стадиона в смолянския квартал Райково, за да транспортира спешно жена с тежка черепно-мозъчна травма.  Спасителната мисия е по искане на спешното отделение на болницата в Смолян Жената, която страда от епилепсия, е получила и кръвоизлив в мозъка и е била интубирана.  Била е намерена от съседи паднала на земята в дома си,..

публикувано на 25.08.24 в 14:12

Вдигат уникалните находки от гроба на тракийски войн край тополовградското село Капитан Петко Войвода (видео)

След приключване на проучването днес започна вдигането на уникалните находки от гроба с трупоизгаряне  на тракийски аристократ край тополовградското село Капитан Петко Войвода. Първият накит, който беше вдигнат беше златна огърлица с уникална плетка, инкрустирана с камъни. Особена радост и възклицание на изумление предизвика момента, в който стана..

публикувано на 25.08.24 в 13:43

Турски и български правоохранителни органи засилват сътрудничеството срещу нелегалната миграция

„Повишаване капацитета на органите по сигурността на общата граница между България и Турция и подобряване на сътрудничеството в борбата срещу нелегалната миграция в областите Бургас, Хасково и Ямбол и областите Одрин и Къркларели“ е съвместен проект, който ще се реализира по европейските програми за трансгранично сътрудничество България-Турция..

публикувано на 25.08.24 в 12:40
Джамия в село Дръндар

Депутатът Георги Георгиев: Главният мюфтия подкрепя отстояването на моралните ценности

Главно мюфтийство заяви подкрепата си за отстояването на моралните ценности, които са в основата на доброто възпитание на младото поколение.  Това стана на срещата на главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик с председателя на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов и двама народни представители, един от..

публикувано на 25.08.24 в 12:08