Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студено и без валежи

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е значителна, но само на отделни места в планинските и източните райони ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, в Източна България временно силен северен вятър. 

Минималните температури ще се понижат още и ще са предимно между минус 10° и минус 5°, в София - около минус 9°, на отделни места във високите полета на Западна България, където ще има по-съществени разкъсвания на облачността - до минус 12° - минус 13°.  

Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ. Утре облачността над повече места в Западна и Централна България ще намалява, временно и до предимно слънчево. В източните райони ще остане предимно облачно, но почти без валежи. 

Вятърът ще е до умерен, от север-северозапад, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°.

В Кърджали термометрите ще показват между -4 и 1 градуса, в Хасково между -4 и 2 градуса. Студ и лед са хсковоли Смолян. Там градусите ще са между -13 и -4.




По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Гърците затегнаха проверките по пътищата

Гърците затегнаха проверките по пътищата и масово глобяват за нарушения. Предупреждават чужденците да не правят опит да подкупят полицай. Гръцките медии съобщават за много случаи на чужденци, опитали се да подкупят полицаи поради нарушения при шофиране. Гръцките полицаи носят камери на униформата, глобите се вписват електронно и никой няма да си..

публикувано на 20.07.24 в 08:28

Крумовград надви Славия с 1:0

Крумовград започна с успех новия сезон в efbet Лига. Тимът, който играе втори сезон в елита на България, надви Славия с 1:0 в двубой от първия кръг на шампионата.  Единственото попадение в мача бе дело на Божидар Кацаров (11), който през второто полувреме получи и червен картон. Двата отбора изиграха доста контроли по време на лятната подготовка...

публикувано на 19.07.24 в 23:25

Родилка почина в болницата в Кърджали, бебето ѝ е в тежко състояние

Родилка, след извършено спешно родоразрешение и в крайно тежко общо състояние - интубирана, в кома, е била транспортирана от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Сергей Ростовцев” - Момчилград в кърджалийската болница, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“. Жената е била въведена директно в Отделението по анестезиология и..

публикувано на 19.07.24 в 19:14

БЧК с кампания за набиране на средства за пострадалите от пожарите

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на средства, които ще бъдат използвани за оказване на спешна помощ и подпомагане на пострадалите от бедствието. В апела на БЧК се подчертава, че със загриженост и съпричастност се обръщат към всички в тези тежки дни за нашата страна. „Пожарите, които обхванаха различни райони,..

публикувано на 19.07.24 в 15:41

Трима задържани за запаления камион на изхода на Кърджали (видео)

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха светкавично палеж на камион със слама  Трима са задържани за палеж на камион със слама на изхода на Кърджали за Момчилград днес. Произшествието е станало около 11,30 часа. Няма пострадали. Огънят от горящата слама се прехвърлил и в сухи треви край пътя и обхванал около 15 декара площ. 10 огнеборци от..

публикувано на 19.07.24 в 14:40

С Базар на производителите продължава срещата на крумовградчани

Срещата "Крумовградчани отблизо и далеч" продължава с традиционния базар в центъра на града.   Зам.-кметът Неждие Акиф: „Производителите на територията на общината имат възможност да изложат, рекламират и продават продукцията си.“ За трета поредна година, от 18 до 20 юли община Крумовград организира „Среща на Крумовградчани от близо и..

публикувано на 19.07.24 в 14:30

Джевдет Чакъров: Целият актив на ДПС застава зад призива на Доган за оставка на Пеевски

Целият актив на ДПС - 500 души от всички структури, застава зад призива на Ахмед Доган за оставка на Делян Пеевски и останалите, посочени в обръщението на почетния председател на движението. Това заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров след среща със съпартийци, които подкрепят почетния лидер. "Всички призоваха за ДПС без Пеевски. Всички от целия..

публикувано на 19.07.24 в 13:24