Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ардинец изпрати част от пенсията си за пострадалите в Турция

Исмаил Али от Ардино дари част от пенсията си за пострадалите в Турция
Снимка: Община Ардино

Пенсионерът Исмаил Али от Ардино дари част от пенсията си за пострадалите в опустошителните земетресения в Турция. 86-годишният родопчанин е сред първите, които се отзоваха в откритата кампания на община Ардино за набиране на хуманитарна помощ и парични дарения.

Гледах новините за разрушителните земетресения, които разтърсиха Югоизточен Анадол. Трагедията е голяма! Имам внуци и правнуци. Като видях как изкарват живи малки деца от руините заплаках и в името на доброто и човещината реших да даря част от пенсията за пострадалите хора. Този, който дава повече, дава от своето богатство, а този, който, дава по-малко, дава от своето сърце и своята душа. Всеки от нас може да има нужда от помощ в един момент. Нека бъдем добри и солидарни“, казва бай Исмаил.

Първият бус със събрани помощи от първа необходимост потеглиха от община Ардино към пострадалите и семействата на загиналите от мощните земетресения в Турция. Одеала и завивки, хранителни стоки, детски дрехи, памперси, шапки, ръкавици, дрехи за възрастни бяха сортирани в пункта, съобщиха от общинската администрация.


По публикацията работи: Галина Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и лична..

публикувано на 14.07.24 в 10:52

Пожарът в Свиленградско е унищожил вече над 73 000 дка

Само 3 къщи са спасени в свиленградското село Равна гора от пожара, който избухна вчера следообед. Пламъците са унищожили всичко. При спасителните работи има ранен пожарникар. Пламъците в Свиленградско са унищожили вече над 73 000 дка. Приблизително 18 хил. дка са горски фонд и 55 хил. селскостопански фонд са унищожени. Днес в борбата с огнената стихия..

публикувано на 14.07.24 в 10:30

Спортни прояви и ретро автомобили във втория ден от Дни на Приятелството

Продължава фестивалът Дни на приятелството в Кърджали. Днешният ден е посветен на спортните прояви и ретро автомобили. Това съобщи з ам.-кметът Веселина Тихомирова. "Програмата започва от 10 часа с шахматен турнир, който ще се проведе в сградата на Бизнес инкубатора. От 11 часа Кърджали ще бъде домакин на ретро авто парад, той ще се проведе на..

публикувано на 14.07.24 в 09:56

Леко се понижават цените на някои основни хранителни стоки

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната тази седмица отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предава БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата отстъпи с..

публикувано на 14.07.24 в 08:55

Слънчево и горещо ще е днес

Пореден предупредителен оранжев код за високи температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в Кърджали и Хасково - около 36°-39°, в Смолян - 29° . В..

публикувано на 14.07.24 в 08:22

Тежка остава ситуацията в Хасковска област

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман и заместникът му  Митко Петров са на терен при пожарът в с.Левка, заедно с директорът на Главна дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението”, главен комисар Александър Джартов и заместник- кметът на община Свиленград Анелия Георгиева, за да обсъдят тежко развилата се ситуация с..

публикувано на 13.07.24 в 19:31

Пожарите в Северна Гърция затвориха магистралата от Солун за Кулата

Заради пожарите, които бушуват в Северна Гърция, затвориха магистралата от Солун за Кулата. Към момента няма информация за колко време тя ще остане блокирана.  Движението е отклонено през околни села, като в района се е образувало километрично задръстване, съобщи репортер на БНР. Полицията на място се е заела с организацията на движението в..

публикувано на 13.07.24 в 19:12