Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 двойки избраха Деня на влюбените да си кажат заветното "да" в Хасково

В Дмитровград също имаше две безплатни сватби за 14-ти февруари

7 двойки избраха 14-ти февруари, за да сключат граждански брак
Снимка: Божидар Събев

В деня на виното и любовта седем двойки избраха да сключат граждански брак в Хасково. 

Радостина и Иван, които от днес са вече семейство Генови,  бяха венчани лично от градоначалника Станислав Дечев.

„Пожелавам Ви от цялото си сърце преди всичко здраве! Съхранете най-съкровените мигове от днешния празничен ден, защото те ще Ви дават сили. Бъдете щастливи и се обичайте все така силно, както днес! Честито и на добър час!“, пожела на младоженците Станислав Дечев. 

Две двойки сключиха граждански брак и в община Димитровград на днешния 14 февруари. 

Една от тях бяха Дайна и Виктор Костови, които си казаха "Да" пред кумовете и секретаря на общината Венета Колева. 

Тържествен ритуал, бутилка вино с имената на младоженците и датата на сватбения им обет, поздравителен адрес, питка да захранване и специална хореография върху песента на Орлин Горанов "Цветя от моята душа" изпълнена от Жаклин от денс център "Галаксико", бе изненадата за младите семейства.

По инициатива на кмета на Димитровград Иво Димов бракосъчетанията са безплатни, когато са сключени в Денят на влюбените - 14 февруари или Денят на християнското семейство - 21 ноември. Инициативата се осъществява за осма поредна година и е предпочитана от младите двойки заради символиката на деня. 


Две влюбени двойки избраха датата 14-ти февруари за свои сватбени дни в Димитровград



По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Доброволци облагородиха двора на църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско

Преди 5 месеца членове на спортно-интелектуален клуб “Ахридос” - Кърджали решават да се заемат с каузата по облагородяване двора на църквата “Свети пророк Илия” в кърджалийското село Опълченско. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да убеди другите членове от клуба да се включат в кампанията. “Трагичен беше повода по който се роди..

публикувано на 12.07.24 в 13:00
Веселина Тихомирова

Започват Дни на приятелството в Кърджали

С масов лекоатлетически крос започва тридневният фестивал Дни на приятелството в Кърджали. Началото ще бъде дадено в събота, 13 юли, от 9:00 ч. пред Паметника на Васил Левски. Това съобщи зам.-кметът Веселина Тихомирова.  "Идеята ни е да предложим на всички наши съграждани, наши приятели, няколко дни, в които всееки от тях да намери своето..

публикувано на 12.07.24 в 11:16

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.  От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на..

публикувано на 11.07.24 в 12:27

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол,..

публикувано на 11.07.24 в 09:02
Египетски лешояд (Neophron percnopterus)

Елица Иванова: Предизвикателство е един лешояд да оцелее до възрастна птица

Елица Иванова от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)сподели, че египедският лешояд е една от най-бързо изчезващите птици на планетата.  "Те са в огромен спад. Срещат се в България основно в Източните Родопи. В Североизточна   България също има няколко двойки египетски лешояди. Заплахите за тях са доста сериозни. Това са..

публикувано на 09.07.24 в 18:10
Ибрахим Карахасан -Чънар

В ДПС "злият дух от бутилката" е изпуснат, според Ибрахим Карахасан-Чънар

В ДПС нещата се въртят върху триъгълника диалог-санкция-дерибеи. Това каза пред БНР историкът и журналист Ибрахим Карахасан-Чънар и уточни: "Диалога го няма, санкциите ги има, а Делян Пеевски говори за дерибеи". По думите на историка почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил в изолация, "защото не му се занимава повече с политика", заради което..

публикувано на 08.07.24 в 16:17