Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК-Кърджали утвърди образеца на изборната бюлетина

Снимка: Георги Аргиров

РИК-Кърджали гласува най-важното решение за предстоящия вот на 2 април, това за образеца на изборната бюлетина, съобщи в ефира на Радио Кърджали председателят на комисията Павел Гатев. Тя ще е по-къса в сравнение с тази от предходните избори, а образецът за машина е на две страници. 14 са партиите и 7 коалициите, които участват в състезанието на 49-тия парламент.

В 11 секции в община Кърджали ще могат да гласуват хора с увреждания. Подробнаинформация кои са те има на сайта на РИК, а също ще бъде предоставена от общината, увери Гатев.

Започна конституирането и на подвижните секции в общините. До момента са гласувани 3 ПСИК за община Черноочене и 9 за община Ардино. Няма промяна в сравнение с предходните избори, поясни Гатев.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.

По публикацията работи: Галина Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Вътрешният министър Калин Стоянов дава брифинг в сградата на ОД на МВР в Пловдив - 13 август 2024 г.

Калин Стоянов за акцията срещу Гайтански: Казус, по който МВР не е пряко отговорно

Вътрешният министър Калин Стоянов предположи ,че Румен Гайтански и Стоян Мавродиев ще бъдат обявени официално за издирване във връзка с разследването , в което МВР оказва съдействие на антикорупционата комисия. Стоянов допълни, че МВР работи по случая само въз основа на постановления ,които са постъпили официално. "Продължаваме да оказваме съдействие..

публикувано на 15.08.24 в 13:53

Медикаменти от Турция са задържани на ГКПП "Капитан Андреево"

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“ спряха контрабанда на лекарствени продукти от Турция, съобщиха от отдел „Връзки с обществеността“ на Агенция „Митници“. От там уточниха, че акцията е част от съвместната операция между органите на Агенция "Митници", Главна дирекция (ГД) "Борба с организираната..

публикувано на 15.08.24 в 11:50

По-високи цени на пазара в Кърджали в сравнение с миналата година

В разгара на летния сезон купувачи на кърджалийския пазар не липсват. Избрали са ранните часове преди обяд, за да избягат от жегата и да си напазаруват плодове и зеленчуци. За пазаруващите стоките са скъпи, за търговците – нормални. Част от клиентите споделят, че цените в сравнение с големите градове на страната са по-ниски. Други пък..

публикувано на 14.08.24 в 17:12

Заменят печки с климатици в Смолян

Над 2000 домакинства ще бъдат финансирани по проекта за подмяна на горивната база в община Смолян.  В края на месец септември т.г. ще се обяви нов прием, а първите уреди ще бъдат монтирани в края на годината. Заявления за участие досега са подали над 1470 домакинства  като по проекта се очаква да бъдат финансирани над 2000, посочи..

публикувано на 14.08.24 в 16:49

Дават на концесия езерото в парк Кенана в Хасково

Община Хасково откри процедурата за определяне на концесионер за строителство, експлоатация и поддържане на обект – публична общинска собственост в местност Кенана за Обществен извънселищен горски парк. Пълният набор от документи и приложения са приложени към публикуваното днес на сайта на Община Хасково уведомление. Желаещите да участват в..

публикувано на 14.08.24 в 16:49
Снимката е илюстративна

Задържаха шофьор, употребил наркотик

Шофьор, употребил наркотик и спътника му са задържани в РУ – Кърджали след опит за избягат от полицейска проверка. Около 23 часа полицейски патрул подал стоп палка на шофьор на лек автомобил „Фолксваген“. Последвало неподчинение и бягство в посока към село Йончево. След преследване в селото водачът и спътникът му слезли от колата и побягнали към гората...

публикувано на 14.08.24 в 12:23

Обсъдиха общия устройствен план на Хасково

Публично обсъждане на Общ устройствен план на Община Хасково - фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него се проведе в зала „Хасково“. „Удовлетворен съм, че стигнахме до този етап на обществено обсъждане на Предварителен проект на Общия устройствен план на Хасково. Благодарение експертите на Община Хасково и на екипа,..

публикувано на 14.08.24 в 11:02