Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арда" загуби от "Славия" след единствен гол от дузпа в скучен мач

Тони Тасев от "Славия" отбеляза единствения гол от дузпа за победата над "Арда" с 1:0
Снимка: БГНЕС

"Славия" сложи край на серията си от три последователни загуби в Първа лига с домакински успех с 1:0 над "Арда", съобщи БНР.

Мачът от 23-тия кръг се игра на стадион "Александър Шаламанов" в София, а единственото попадение реализира Тони Тасев от дузпа в 81-ата минута.

Двубоят не бе от най-запомнящите се, тъй като през по-голямата част от него темпото на игра бе много ниско. 

До почивката най-доброто положение за гол се откри пред нападателя на домакините Ахмед Ахмедов. 

Галин Иванов навлезе в наказателното поле и стреля към вратата на гостите. 

Анатолий Господинов изби удара му и топката попадна у непокрития Ахмедов, който отправи нов шут. 

Стражът на гостите обаче отново спаси, макар и да бе легнал на земята.

През второто полувреме белите бяха по-активният отбор, но големите опасности пред вратата на Господинов липсваха почти до самия край на двубоя. 

В 78-мата минута защитникът на "Арда" Илия Юруков препъна в наказателното поле Галин Иванов и след дълга консултация с ВАР главният съдия Ивелин Занев отсъди дузпа в полза на "Славия".

С нейното изпълнение се нагърби Тони Тасев. 

Господинов разгада, че ударът ще бъде в средата на вратата, но топката бе прекалено силна и огъна лявата ръка на вратаря, за да влезе в мрежата за 1:0.

С победата домакините събраха 38 точки и изкочиха на четвърто място в класирането.

Те имат равен брой точки с петия "Локомотив Пловдив" и шестия "Левски". 

Тимът от Кърджали е на осмо място с 35 точки.



По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Футболна Арда подписа с трима юноши от школата

Трима юноши от школата на АРДА подписаха своите първи договори с клуба . Борис Тодев, Бурак  Акънджъ и Сарп Полат вече официално имат контракт с  тима. Тримата бяха част от групата на отбора по време на летния  подготвителен лагер на АРДА в Кърджали и Боровец. Тодев, Акънджъ и Полат  дори попаднаха в групата на АРДА в първите два кръга на..

публикувано на 01.08.24 в 08:54

Българското участие на Олимпиадата на 31 юли

Общо четирима българи ще участват на олимпийските игри на 31 юли, сряда. Джудистът Ивайло Иванов ще открие родното участие в Париж днес с двубой срещу представителя на Ливан Карамноб Сагайпов в категория до 90 кг. Двубоят е първи от програмата при мъжете и започва в 11:00 часа наше време Малко след това на гребния канал ще стартира и Кристиан Василев..

публикувано на 31.07.24 в 08:54

Таланти от школата на АРДА спечелиха международен турнир в Унгария

Талантите от школата на ПФК АРДА се представиха отлично на международния турнир по футбол “Купа Европа”.  Надпреварата бе под егида на УЕФА по програмата “Grassroots “ за развитие на футбола и се проведе в унгарския град Кечкемет.  Младежите от Кърджали участваха благодарение на активната подкрепа на Община Кърджали и кмета на града Ерол Мюмюн...

публикувано на 30.07.24 в 08:48

8-годишната Теодора е най-малкият участник в Международния турнир по тенис на маса в Ардино

В Ардино продължава и днес 16-ия международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи. В турнира участват над 60 състезатели от Турция, Гърция и България, които ще се надпреварват за призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно. Надпреварата се провежда под..

публикувано на 27.07.24 в 10:00

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата. В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата..

публикувано на 27.07.24 в 08:53

В Ардино откриха 16-ия международен турнир по тенис на маса в памет на Дургут Адемов - Джофи

В Ардино откриха 16-ия международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи. В турнира участват над 60 състезатели от Турция, Гърция и България, които ще се надпреварват за призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно. Надпреварата се провежда под патронажа на..

публикувано на 26.07.24 в 14:53

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 10:30