Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Шукри Исмаил: Туристи изхвърлят кучетата си в селото


Хората в село Широко поле, община Кърджали се оплакват от десетките бездомни кучета. Те са изоставени от туристи, посещаващи природните забележителности в района. Това каза кметът на селото Шукри Исмаил и допълни, че тази тенденция продължава от няколко години.

"Относно безстопанствените, бездомните кучета имаме проблем. Тези, извън селото, които идват от цяла България почти, пущат кучетата покрай язовира. В последно време взеха да нападат и хората. Няма и приют за кучета."

Шукри Исмаил каза, че има и пострадали жители на селото.

Справка на Община Кърджали за броя на бездомните кучета за 2022 г показва, че в село Широко поле са регистрирани 0 бр.

По публикацията работи: Мартина Дякова
Вижте още
Снимката е илюстративна

За 80 на сто от язовирите в област Кърджали липсва пълна документация

За 80 на сто от всички 1067 язовири на територията на област Кърджали няма пълна документация. Това сочат данните при 90% приключила класификация на тези съоръжения. Това е една от основните причини да не могат да бъдат прехвърлени на държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовири“ (ДПУСЯ). 76 от язовирите са класифицирани в..

публикувано на 07.06.23 в 13:51

Нови семейства и двойки получават помощи за новородено или осиновено дете в Хасково

38 заявления  са разгледани за отпускане на еднократна финансова помощ за живородено или осиновено дете в община Хасково от Комисията на последното си заседание, проведено на 2 юни 2023 г . Одобрените кандидати за подпомагане са 32. Две от заявленията са за бебета близнаци. Сумата се отпуска за всяко дете поотделно. Комисията е направила един..

публикувано на 06.06.23 в 16:44

Радев: Новата коалиция обезсмисли изборите

Надявам се правителството да не предава националните интереси така, както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели, каза президентът Румен Радев на влизане в НС преди гласуването на новия кабинет и допълни: "Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите. А..

публикувано на 06.06.23 в 14:20

Пръскат срещу кърлежи в Ардино

От Община Ардино уведомяват, че на 6 юни (вторник) и 8 юни (четвъртък) ще бъде извършенa дезакализация на тревни площи срещу кърлежи на територията на общината. Това съобщиха от отдел „Екология и опазване на околната среда“. Те уточниха, че обработката на площите се извършва с гръбни моторни пръскачки от кърджалийската фирма „Бовад“. Използваният биоцид..

публикувано на 06.06.23 в 12:25
Бюст на капитан Петко в къщата музей в с. Доган Хисар.

Къде отекват стъпките на капитан Петко?

Нов туристически маршрут в Гърция събира любители на приключенията. Той води по стъпките на капитан Петко и разказва известни и не толкова истории за живота на легендарния български хайдутин. Туристите имат шанса да посетят къщата музей в родното село на воеводата и знакови места на сраженията, в които е участвал. Маршрутът разказва и легенди,..

публикувано на 05.06.23 в 14:28
Христо Момчев

Капитанът на кърджалийските гвардейци на визита във Ватикана, среща се с Папската гвардия

Йорданка Чавдарова, директорът, по време на управлението на която е поставено началото на гвардейския отряд в Езиковата, разказа за трудностите в първите стъпки, но също подчерта гордостта си от постигнатото.  Спомени споделиха и първите ръководители Елена и Димитър Кондикови. Те разкриха как момчетата са достигали до изнемога, но не са се..

публикувано на 04.06.23 в 20:40
Румен Радев в Казаналък, на Световната среща на българските медии

Румен Радев: Имаме нужда от законови промени за гарантиране на финасирането на обществените медии

Имаме нужда от сериозни промени в закона, които да гарантират независимо финансиране на обществените медии, както и да е ясна реалната собственост на частните, заяви в Казанлък президентът Румен Радев по време на 18-та на световна среща на българските медии, организирана от БТА. Само свободни медии могат да отстояват истината и тържеството на..

публикувано на 04.06.23 в 15:52