Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК ще обяви междинна избирателна активност два пъти в изборния ден

Снимка: БГНЕС

На два пъти в изборния ден в неделя ще се отчита междинна избирателна активност. Това ще става към часовете 11.00 и 16.00, реши Централната избирателна комисия (ЦИК).

На страницата на Комисията данните ще бъдат публикувани съответно до 12 и до 17 часа.

Окончателната информация за броят на гласувалите ще бъде оповестена след обработката на данните от секционните протоколи.

Секциите на територията на страната започват да работят от 7 сутринта а  не по късно от 7 часа и 40 минути. Районните избирателни комисии трябва да подадат информация към ЦИК дали са открити всички секции, работят ли нормално и  колко от членовете не са се явили.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд и да спрат пожарите, опустошаващи страната, съобщава БТА.  Той отслужи тържествената литургия за празника на свети пророк Илия в Дървенишкия манастир, който днес чества храмов празник, съобщиха от Софийската митрополия. След светата литургия в двора на светата обител бе отслужен водосвет и бе прочетена молитва..

публикувано на 20.07.24 в 16:52

Младежкото ДПС подкрепи Ахмед Доган

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:  "В младежката организация никога е нямало 2 теми. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган...

публикувано на 20.07.24 в 14:55

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката..

публикувано на 20.07.24 в 10:29

Църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско отбелязва храмовия си празник

Десетки миряни се събраха в малката църква "Св. пророк Илия" в с. Опълченско, Кърджали.  След празничната литургия ще бъде раздаден курбан. Храмът се възражда за нов живот, след като жените от спортно - интелектуален клуб "Ахридос" - Кърджали се заеха с почистването на двора и храма след години на безстопанственост.  Празникът ще продължи с концертна..

публикувано на 20.07.24 в 10:23

Общински съветници внесоха втори сигнал срещу кмета на Смолян за разширяването на синята зона за паркиране

Общинските съветници от групата „Нашият Смолян“ внесоха втори сигнал срещу кмета Николай Мелемов, свързан с разширяването на синята зона за паркиране в града без решение на Общинския съвет и неизпълнение на съдебен акт, съобщи адв. Елена Даскалова - Радева.  Тя посочи, че след като Административният съд спря изпълнението на заповедта на кмета за събиране..

публикувано на 20.07.24 в 10:10

Президентът за пожарите: Когато държавата се мобилизира, могат да се потушават бедствия

Държавата в лицето на своите институции трябва да покаже, че може да бъде напълно организирана и в подкрепа на хората. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев, който посети една от тежко засегнатитет от пожари общини - Болярово. Искам да благодаря на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната..

публикувано на 20.07.24 в 09:57

Гърците затегнаха проверките по пътищата

Гърците затегнаха проверките по пътищата и масово глобяват за нарушения. Предупреждават чужденците да не правят опит да подкупят полицай. Гръцките медии съобщават за много случаи на чужденци, опитали се да подкупят полицаи поради нарушения при шофиране. Гръцките полицаи носят камери на униформата, глобите се вписват електронно и никой няма да си..

публикувано на 20.07.24 в 08:28