Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Хасковска област право на глас имат 227 101 души

В Хасковска област право на глас имат 227 101 души. 230 500 хартиени бюлетини са осигурени за утрешния вот в 29-ти Многомандатен изборен район Хасково.
Гласуването с машини и хартиени бюлетини ще се осъществи в 345 секции, съобщиха от РИК в Хасково.
Според председателя на РИК- Хасково Добромир Якимов, е създадена добра организация за провеждане на парламентарните избори. 
Въпреки това, заради гласуването и с хартиени бюлетини се очаква резултатите да се забавят, в сравнение с предишните избори където се гласуваше предимно с машини.

По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Пенсиите в Кърджали са най-ниски

Най-ниски са пенсиите в Кърджали - 592 лева и в Разград - 607 лева. Най-високите пенсии са в София-град - средно 896 лева, следвани от  Бургас и Перник - съответно 817 и 808 лева. Това сочат най-новите данни на Националния осигурителен институт за първото тримесечие на годината.  Според данните мъжете в България получават по-високи пенсии от..

публикувано на 10.06.23 в 16:42
Двамата пилоти се разбиват край село Калоянци

Почетоха паметта на загиналите край Калоянци пилоти Дойчин Бояджиев и Емил Тодоров

Членове на Съюза на офицерите, сержантите от запаса и резерва са на посещение на лобното място на летците капитан инж. Дойчин Бояджиев  и инструктора капитан инж. Емил Тодоров, загинали  край кърджалийското село Калоянци в самолетна катастрофа през 1992 г. Преди  да поднесат венци и цветя пред Паметника на освободителите, деца от СУ "Васил..

публикувано на 10.06.23 в 15:31

Първият "Вкус фест" започна от Глухар (ОБНОВЕНА)

В кърджалийското село Глухар представиха местната кухня на първия "Вкус фест". Инициативата е на читалище "Обединение" в Кърджали, което организира фестивала в няколко кърджалийски села. Идеята е да се открият и съберат автентични стари рецепти, които да бъдат показани и съхранени. Глухар е първата спирка на фестивала. Кметът на селото Еркан Юсейн..

публикувано на 10.06.23 в 14:56
Язовирната стена на

Няма данни за замърсяване на българското крайбрежие на Черно море

Няма данни за превишени стойности на замърсяване в района на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир "Нова Каховка", разположен на река Днепър в Украйна. Това показват данните от засиления мониторинг, който министърът на околната среда и водите Юлиян Попов възложи на 8 юни във връзка с инцидента. Това съобщиха от МС...

публикувано на 10.06.23 в 14:06

Километрична опашка на ГКПП Маказа по обед

Над километър е опашката от чакащи коли на ГКПП Маказа по обед. Натовареното движение е и от двете страни на границата - на входовете към Гърция и към България. "11.50. Час и половина чакане", написа в популярната група за обмяна на информация за трафика на "Маказа" пътуващ към Гърция. По информация на Гранична полиция трафикът сутринта е бил..

публикувано на 10.06.23 в 12:24

В Кирково играят благотворително волейбол за 2-годишната Кристин

Благотворителна волейболна среща под наслов „Живот за Кристин“ ще играят в събота, 10 юни волейболните отбори „Кирково 15“ и „Родопа Смолян“. Мачът е от 15 часа в спортната зала на СУ „Отец Паисий“ в Кирково.  Инициативата е в подкрепа и за събиране на средства за двегодишната Кристин Терзиева от Смолян. Малкото момиченце се нуждае от трансплантация..

публикувано на 10.06.23 в 10:24