Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Имащите право на глас в област Смолян са 97 495 души

Снимка: Ани Петрова

В повече от половината секции в област Смолян избирателите няма да имат избор между гласуване с машина или с хартиена бюлетина. Причината е, че в повечето, 133 от общо 260 редовни секции по предварителен списък броят на гласоподавателите е по-малко от 300 души. Председателят на Районната избирателна комисия в Смолян Росица Чакърова коментира за Радио Кърджали, че по предварителни списъци броят на избирателите е 97 495 души:

“Намалява броят на избирателите, но промени реално няма. По отношение на изборния процес, мандатите се запазват за област Смолян, отново са 4”.

Общият брой секции към момента е 271, каза още Росица Чакърова, от които 260 са редовните секции, имаме 6 подвижни и 5 секции в лечебни заведения. В 133 секции ще се гласува и с машина.

Припомняме, че машинния вот се прилага тогава, когато избирателите са над 300 в дадена секция. 


По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Сътрудничеството между България и Турция в енергетиката и транспортните проекти дава нови възможности за развитие на целия регион

Сътрудничеството между България и Турция в областта на енергетиката и общите транспортни проекти дава нови възможности за развитие на целия регион. Това подчерта президентът Румен Радев, който е в Анкара за церемонията по встъпване в длъжност на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган.  На въпрос: "Очаквате ли промяна в отношенията на България и..

публикувано на 03.06.23 в 17:32

Дует "Шик" ще пеят в "Нощта на Орфей"

Дует "Шик" ще пеят на фестивала "Нощта на Орфей", който тази година ще се проведе на 17 юни. Талантливите музиканти Вили и Краси Гюлмезови ще изпълнят за своите почитатели най-популярните си хитове и най-новите си песни. По традиция посетителите на културната проява ще бъдат посрещнати край археологическия комплекс "Татул" с чаша вино от организаторите..

публикувано на 03.06.23 в 15:38