Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събират подписи за създаване на партия на селските кметове

Сийка Суркова, кмет на Момчиловци
Снимка: Личен профил, Фейсбук

Събират се подписи за създаването на партия на кметовете на кметства. Това каза пред БНР Сийка Суркова, кмет на село Момчиловци. 
Тя подчерта, че решението е на Националното сдружение на кметовете на кметства.
"Знаем отлично какви са проблемите на хората. Смятаме че можем да предложим точните решения. Решението за създаването на партията вече е взето. На този ета се събират подписи, нищо повече", поясни Суркова.
Не е ясно в кои избори ще участва новоучредената партия. 
Но целта на новата формация ще бъде постигането на едно държавно управление, насочено максимално с лице към хората и техните проблеми. 
Включително и на хората от малките населени места.
"Наясно сме, че приоритет трябва да бъдат градовете, защото там живиее преобладаващата часто от населението на страната. Но и малките населени места също имат неотложни проблеми за решаване", каза още кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Традиционната среща на момчилградчани продължава трети ден

Трети ден продължава традиционната среща на момчилградчани Момчилград винаги в сърцето ми. Програмата днес включва турнир по спортен бридж, който ще се проведе следобед от 14 часа. От 19 ч. в градския парк ще бъде открита изложба на занаятите и изкуствата под надслов "Писмо от Балканите". Проявата се организира от Егейския университет в гр. Измир,..

публикувано на 24.07.24 в 13:04

Провеждат конкурс за най-дълго свирене на гайда на събора в Гела

В село Гела ще се проведе традиционния събор. Събитието ще се състои от 2 до 4 август, съобщиха организаторите. В програмата са включени гайдарско надсвирване, над 15 часа фолклорна програма с родопска музика, алея на занаятите и конкурс за най-дълго свирене на гайда. За гостите на събора са осигурени безплатна зона за паркиране и къмпинг, а..

публикувано на 24.07.24 в 11:55

В Момчилград провеждат юлската сесия

Сесия на общинския съвет се провежда в Момчилград. Дневният ред включва 13 точки. Съветниците ще определят средищните детски градини и училища за следващата учебна година, както и колко и къде ще бъдат защитените учебни заведения на територията на общината. Решение ще се вземе и за броя на децата в групите в детските градини. Общенският съвет на..

публикувано на 24.07.24 в 11:27

Помощта за пострадалите от пожара животни не може да бъде транспортирана

Земеделски производители събраха десетки тонове храна за животните на фермерите, които пострадаха при пожарите, но помощта не успява да стигне до нуждаещите се заради скъп транспорт. Транспортни фирми искат по 3 лв на километър, за да откарат дарението до пострадалите от Свиленградско - каза председателят на Сдружение "Обединени земеделски..

публикувано на 24.07.24 в 10:20

БЧК набира средства за пострадалите от пожарите в страната

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на средства, които ще бъдат използвани за оказване на спешна помощ и подпомагане на пострадалите от пожарите на територията на цялата страна. Това съобщи Светломира Димитрова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.  Тя посочи, че хората имат  нужда от финансови средства, за да..

публикувано на 24.07.24 в 09:20

Показват картини на ученици от Смолян в парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на изложбата е да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае..

публикувано на 24.07.24 в 09:50

Промени в държавния бюджет ще гласува НС

Народното събрание ще гласува на първо четене промени в държавния бюджет, необходими за финансирането на над 2500 общински проекта по Инвестиционната програма на общините. С направените предложения за изменения в Инвестиционната програма, внесени от Министерския съвет, прогнозният бюджет на проектите за тази година се увеличава с 50,8 млн. лв., а..

публикувано на 24.07.24 в 08:45