Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият ден от първото заседание на НС продължи по-малко от минута

Снимка: БТА

Рекордните 49 секунди продължи вторият ден на първото заседание на новия парламент.

Председателстващият заседанието - най-възрастния измежду депутатите Вежди Рашидов поздрави колегите си; попита ги дали има нови предложения, получи отрицателен отговор и каза, че в този случай няма какво да работят повече. 

Следващото заседание той насрочи за сряда от 10:00 ч. 

Така официалната част на работата на депутатите е приключила.

Те ще работят след Великденските празници и така ще поставят нов рекорд в процедура по избор на председател. Предишният - в 48-ото НС - продължи 3 дни 

Все пак ще работят работни групи в кулоарите на парламента, стана ясно от изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП - Корнелия Нинова.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Автомобилите с неизправности в отработените газове няма да бъдат спирани от движение

Автомобилите с неизправности, свързани с отработените газове няма да се спират от движение. Срокът за отстраняване на неизправностите ще се увеличи от 14 на 30 дни. Това предвиждат промени в наредбата, свързана с техническите прегледи на автомобилите. Със заповед на министъра на транспорта Георги Гвоздейков бе сформирана работна група. Тя преразгледа..

публикувано на 12.08.24 в 18:13

Продължава огненият ад край гръцката столица

Силният вятър продължава да разпалва огъня в област Атика до гръцката столица. Продължават да евакуират жители от района и пациенти от близките болници. Всички загасени досега огнища се разпалиха отново от вятъра. Работата на огнеборците не спира. Пристигнаха допълнително екипи от други области. Кипър също изпраща пожарникари. Стотици са доброволците,..

публикувано на 12.08.24 в 16:59
Ресми Мурад

Съдбата на ДПС ще се решава след президентския указ за вота

Централният съвет на „Движението за права и свободи“ ще заседава след като президентът Румен Радев подпише указа с датата на предсрочните избори. Това каза в ефира на Радио Кърджали областният председател на партията Ресми Мурад. Актуалната политическа ситуация в страната е била във фокуса на разговорите на Областния съвет на ДПС и..

публикувано на 12.08.24 в 16:50
Снимката е илюстративна

Затварят за движение участък от ул. "Хр. Данов" в кв. "Възрожденци" в Кърджали

Затварят за движение ул. "Христо Данов" в кв. "Възрожденци" от 9.00 ч. на 13 август до 5 септември. Това информират от пресцентъра на Община Кърджали. Причината е извършване на ремонтни дейности. Движението няма да бъде разрешено участъка от ул.“Захари Зограф“ до ул.“Райко Жинзифов“. В посочения период градският транспорт ще бъде пренасочен от ул.“Райко..

публикувано на 12.08.24 в 16:18

Неравномерно разпределение на аптеките сочат проучвания

В десетки общини в страната няма аптеки или има само една, която не работи през нощта. Това показва справка на Института за пазарна икономика. В област Кърджали общините с по една аптека са Джебел и Черноочене. Те обслужват между 7000 до 8000 души население. Най-много аптеки има в областния център. В град Кърджали са 30, като на всяка се пада да..

публикувано на 12.08.24 в 16:06
Мария Павлова

Мария Павлова би приела да продължи да ръководи правосъдното ведомство

Министърът на правосъдието в служебния кабинет на Димитър Главчев би приела да продължи да ръководи ведомството, ако Горица Грънчарова, на която президентът връчи мандат за съставяне на поредното служебно правителство, ѝ отправи такова предложение. Това заяви в Благоевград министър Мария Павлова, която откри нов офис на Агенцията по вписванията в..

публикувано на 12.08.24 в 15:43

Отчита се нарастване на заетостта и на работната заплата през второто тримесечие

Трудовата заетост в нашата страна нараства слабо с 1,2% през второто тримесечие на 2024 г. спрямо три месеца по-рано, като в същото време работните заплати се повишават с 4,5 на стоп. Според предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в България се увеличават в края на юни 2024 г. с..

обновено на 12.08.24 в 15:13