Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мустафа Карадайъ съобщи в Караманци за лидерска среща между ДПС и ГЕРБ

Мустафа Карадайъ и централното ръководство на ДПС посетиха с. Караманци
Снимка: Тихомир Петков,xnews

Предстои лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ДПС, каза в с. Караманци, общ. Минерални бани, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В селото отбелязват 39 години от началото на т. нар. възродителен процес.
"Ние мислим, че трябва да има правителство. И това нещо го повтаряме вече 2 години. Правителство, подкрепено и с участие на ДПС като част от мнозинството, което ще го излъчи, за да има стабилност и сигурност, заяви Карадайъ.
Днес особен проблем на хората са високите инфлация и цени, несигурността на работните места и неадекватните доходи, отбеляза Карадайъ.
По неговите думи България е изостанала от своите европейски съюзници и партньори в оперативните програми, Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделието и плановете за преход, които в момента не функционират. Сега личният, персоналният и партийният егоизъм не вършат никаква работа на хората, обобщи Карадайъ.
Централното ръководство на ДПС посетиха Караманци.
Там беше отбелязана годишнина от майсите репресии на тоталатарния режим на БКП над българските мюсюлмани.
Това сатава по по време на т. нар. "Възродителен процес".


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Няма пострадали при пожара в бившия селскостопански техникум в Кърджали

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Кърджали след пожар късно снощи в бившия селскостопански техникум в Кърджали. От полицията съобщиха, че огънят е пламнал около 22 часа. Няма пострадали и засегнати съседни обекти. На място са били изпратени 20 пожарникари с четири противопожарни и три леки щабни автомобила от РСПБЗН в..

публикувано на 09.07.24 в 10:20

Жълт код за горещо време в цялата страна

Жълт код за горещо време в цялата страна издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ. Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са..

публикувано на 09.07.24 в 10:08

Пожарът край Пепелище е овладян

Кметът на село Пепелище Шенол Ахмед, каза, че пожарът се е разсптространил на територия близо 30 декара.  Пожар бушува снощи близо до село Пепелище край Кърджали. Огнените езици бяха близо до газопровода и завод за производство на каучукови изделия. На около 300 метра са последните къщи на селото. За това съобщиха слушатели на Радио Кърджали, след..

публикувано на 09.07.24 в 09:53

Дървата за огрев поскъпнаха двойно

Двойно са поскъпнали дървата за огрев за период от осем години. Това сочи сравнителен анализ на Изпълнителната агенция по горите, публикуван на сайта на институцията.  Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) направи сравнителен анализ на средните цени (без ДДС) при продажба от „временен склад“, за 1 куб. м.  „обезличена“ дървесина, добита от държавни..

публикувано на 09.07.24 в 09:32

Депутатите от ПГ на ДПС на среща в НС за втория мандат

Депутатите от парламентарната група на Движението за права и свободи се събират днес в сградата на Народното събрание във връзка с втория  проучвателен мандат за съставяне на правителство. За заседанието на парламентарната група бе съобщено вчера от председателя ѝ Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението. "С колегите говорихме..

публикувано на 09.07.24 в 07:56

Пожар изпепели бивш техникум в Кърджали

Изгоря сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали. Огънят е възникнал малко след 22 часа. Според слушатели пламъците се виждали от километри. Сградата на старото училище се намира в промишлена зона, близо до една от входните пътни артерии на града. От години тя е необитаема, а дворът е обрасъл в растителност. В потушаването на..

публикувано на 09.07.24 в 07:42

Очаква ни слънчев ден

Днес ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, в София: 33°. В планините ще бъде слънчево, след обяд над Рило-Родопската област с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на..

публикувано на 09.07.24 в 07:39