Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласовете на радиото: Балерина зад пулта на БНР – Радио Кърджали

Маргарита Мандражиева работи от 2019 г. в БНР – Радио Кърджали. Тя се явява на конкурс за звукорежисьори и го печели, при наличието на сериозна конкуренция.

Преди да започне в обществената медия е работила като балерина и хореограф в Драматичен театър "Димитър Димов" в Кърджали, след това в Държавният музикално-драматичен театър "Кадрие Лятифова", а след обединението на двете институции се развива в Театрално – музикален център Кърджали.

Завършила е курсове по уеб дизайн, занимава се професионално и с фотография. В момента се дипломира в Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград със специалност "Електронни технологии в музиката".

Освен звукорежисьор в БНР – Радио Кърджали, тя е автор и водещ на музикалното предаване "Ноти в сатен", което се излъчва всеки вторник и неделя в ефира на радиостанцията.

Въпреки натоварената си програма Маргарита Мандражиева води курсове по балет в единствената детска градина с музикална насоченост в областта. Продължава контактите си с балетния състав и участва в постановки на Драматичния театър в областния град.


По публикацията работи: Екип на БНР


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Турски и български правоохранителни органи засилват сътрудничеството срещу нелегалната миграция

„Повишаване капацитета на органите по сигурността на общата граница между България и Турция и подобряване на сътрудничеството в борбата срещу нелегалната миграция в областите Бургас, Хасково и Ямбол и областите Одрин и Къркларели“ е съвместен проект, който ще се реализира по европейските програми за трансгранично сътрудничество България-Турция..

публикувано на 25.08.24 в 12:40
Джамия в село Дръндар

Депутатът Георги Георгиев: Главният мюфтия подкрепя отстояването на моралните ценности

Главно мюфтийство заяви подкрепата си за отстояването на моралните ценности, които са в основата на доброто възпитание на младото поколение.  Това стана на срещата на главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик с председателя на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов и двама народни представители, един от..

публикувано на 25.08.24 в 12:08

Минимален ръст на цените на някои от основните храни отчита ДКСБТ

Минимално поскъпване на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната през седмицата отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се повиши с 0,01 на..

публикувано на 25.08.24 в 08:53

1030 лева е средната пенсия за стаж и възраст през юли

1030 лева достигна средната пенсия за осигурителен стаж и възраст през месец юли тази година, отчете Националният осигурителен институт. Нарастването е с 13,6 процента спрямо година по рано. Преди осъвременяването на пенсиите от първи юли средният размер на тази за стаж и възраст през юни е 910 лева.  Така ефектът от увеличението на пенсиите,..

публикувано на 25.08.24 в 08:47

38° може да достигне температурата в Кърджали.

Жълт код за горещо време обяви НИМХ за повечето области в страната, сред тях е и Кърджали. Ще бъде предимно слънчево днес в цялата страна. След обяд над Източна България и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще..

публикувано на 25.08.24 в 08:40

Арда надигра ЦСКА-София

ЦСКА - София продължава с катастрофалното си представяне от началото на сезона. Днес "червените" загубиха с 1:2 гостуването си на Арда от 6-ия кръг на efbet Лига, Головете за домакините от Арда бяха дело на Чинонсо Офор в края на първото полувреме, а през втората част Иван Тилев удвои актива на Арда, за да може пет минути преди края на..

публикувано на 24.08.24 в 21:13

Фестивалът на храната и изкуствата „Вкус Фест“ гостува на Кобиляне

При голям интерес премина пътуващият фестивал на храната и изкуствата „Вкус Фест“ в кърджалийското село Кобиляне.  Над 20 изявени готвачи от областта се включиха в кулинарния фест с вкусни ястия, тестени изделия и сладкиши. Кулинарните изкушения бяха изложени пред местното читалище „Н.Й.Вапцаров“ и посетителите имаха възможността да опитат от тях...

публикувано на 24.08.24 в 16:26