Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танцьори от Одрин обраха овациите на фестивала „Китна Тракия пее и танцува“

4
Снимка: Божидар Събев


Танцов клуб „Балкан“ от Одрин с ръководител Мария Чъкърък и хореограф Мелтем Гюзей обраха овациите на тридневния фестивал „Китна Тракия пее и танцува“ в Хасково. Гостите от Одрин изпълниха два български и един турски танц.

Форумът беше открит от кмета на общината Станислав Дечев. Съборът е едно от знаковите събития в културния календар на общината. 55 групи и 95 индивидуални изпълнители от 14 общини в страната ще се качат на двете сцени на фестивала. За първи път има и гости от Турция, което превърна фолклорното събитие  в международен форум.

 На поляните в парка са разположени още базар на хасковската занаятчийска камара, етнобазар и два етнокъта. За днес е предвиден фотоконкурсът „Аз съм българче“, в който деца в народни носии могат да бъдат снимани от професионален фотограф.

Съборът ще завърши тази вечер с концерт на певицата Росица Пейчева. Преди това организаторите от община Хасково и журито ще обявят и победителите от конкурсната част на форума.




По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пеевски коментира като незаконно решението на ЦИК за коалициите на двете фракции на ДПС

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи решението на ЦИК - двете коалициите, в които участват двете враждуващи групи в движението, да заличат ДПС в тях, като "незаконно". Той обвини председателя на ЦИК Камелия Нейкова, че е свързана с една от партиите в другата коалиция - СБОР. "Абсолютно незаконно решение. Виждат се..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Бойко Рашков не беше избран за шеф на Комисията за контрол над службите

Мнозинството в Народното събрание отхвърли кандидатурата на бившия вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите. Проектът на  ПП-ДБ беше подкрепен само от 37 народни представители - от ПП-ДБ, 3-ма от БСП, 1 от Има такъв народ, 1 независим. 132- ма от ГЕРБ-СДС, Възраждане, ДПС, Има..

публикувано на 05.09.24 в 11:04

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем и задържа 53-годишен мъж за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем З.И., на 53 г., за това, че на 03.09.2024 г. в с. Пчеларово, обл. Кърджали, е направил опит умишлено да умъртви П.П., на 64 г. – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият З.И. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 5..

публикувано на 05.09.24 в 10:50
Офисът на НАП-Кърджали

Близо 37 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024 година до края на август

Близо 37 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024 година до края на август. Средно на ден служителите на офиса са обслужвали по 250 клиента.  15 000 плащания на данъчни и осигурителни задължения през ПОС терминалите са регистрирани в автоматичната система за управление на опашките за осемте месеца на годината. Уточняване..

публикувано на 05.09.24 в 10:25
Димитър Главчев

МС ще заседава заради проблема с паркингите по границите

Министър-председателят Димитър Главчев свиква спешна среща в Министерския съвет във връзка с проблема с паркингите по границите, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът очаква да му бъде докладвана пълната информация по темата от министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта и съобщенията, на вътрешните работи,..

публикувано на 05.09.24 в 09:40

ЦИК отказа да регистрира "ДПС - Ново начало" за частичните избори на 20 октомври

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в новите избори за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, и за кмет на община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 20-ти октомври. В решението си ЦИК посочва, че предвид обстоятелството, че в заявената за..

публикувано на 05.09.24 в 09:23

Слънчево ще е времето и днес

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните и привечерни часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Североизточна България - до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в Кърджали 32° , Хасково 34° , а в..

обновено на 05.09.24 в 09:16