Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязаха 55 години от създаването на ОДК в Момчилград

55-годишнината от създаването на Центъра за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс беше отбелязана в Момчилград. Талантливите деца танцуваха и пяха в концерт, под надслов "В света на детските мечти" в голямата зала на читалище „Нов живот”. Участие в проявата взеха всички сценични форми на ОДК. Пред публиката бяха представени дейността през изминалите години и отличията на възпитаниците им в национални прояви. 

"През годините Общински детски комплекс се превърна в привлекателен център за изява на талантливи деца. Общите ни усилия с Община Момчилград са ОДК да стане още по-желано място, където посетителите да имат възможност да развиват своите творчески умения през свободното време", заяви ръководителят на комплекса Детелина Рътова. Тя допълни, че през тази учебна година заниманията на комплекса се посещават от 150 деца.

Поздравителни адреси по повод празника в ОДК бяха получени от Община Момчилград, от РУО - Кърджали и Ротари клуб - Момчилград.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жълт код за интензивни дъждове с гръмотевици в почти цялата страна за вторник

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник.  П редупреждението от първа степен (жълт код) за интензивни валежи от 25 до 40 л/м2 с гръмотевични бури и градушки важи за областите Кърджали, Благоевград, Бургас, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Плевен,..

публикувано на 22.07.24 в 17:36

Във всички общини на област Кърджали има въведен режим на водата

По отношение на населените места по поречието на река Върбица нашият губернатор се е свързал с областния управител на област Смолян Румен Пехливанов : " Река Върбица има много шахтови кладенци, като започнем от  района на Бенковски към момчилградските села Птичар и  надолу шахтовите кладенци са почти на минимум. О..

публикувано на 22.07.24 в 14:47

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България, категорични са гръцките огнеборци. Днес рискът от пожари се оценява като по-нисък. Синоптиците прогнозират последен ден с температури над 40 градуса. На места в Северна Гърция се очакват краткотрайни силни дъждове. Пожарната обстановка продължава да е критична, според информация на..

публикувано на 22.07.24 в 09:55

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Намаляват шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Днес президентът връчва втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. Месец и половина след предсрочните парламентарни избори шансовете 50-ият парламент да намери..

публикувано на 22.07.24 в 08:11

Пунктовете за технически прегледи без свързаност с Автомобилна администрация спират работа

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се изпращат електронно, обясни Станимир Арабаджиев, заместник изпълнителен директор на Агенцията: "С..

публикувано на 22.07.24 в 08:10

Землячески срещи-събори и молитва за здраве в три чернооченски села

Землячески срещи-събори, събрани с молебени за здраве, събраха много хора в чернооченските села Възел, Водач и Безводно. Молитвата в село Възел се намира на връх над селото и беше водена от бившия главен мюфтия Фикри Сали.  Молитвата се състоя на връх „Газилер“ над селото, до стар гроб на Гази баба. Легендата разказва, ч е Гази баба е..

публикувано на 21.07.24 в 17:31

Неделино и Златоград плащат обучението на млади лекари, за да ги задържат

Общините Неделино и Златоград търсят лекари за болницата в Златоград и училищното и детско здравеопазване чрез специален фонд. Фондът "Стипендия за лекари и медицински специалисти", създаден през миналата година, обяви нов прием на лекари, включително специалисти и на медицински специалисти с приоритет медицински сестри. Условието е те да са..

публикувано на 21.07.24 в 14:08