Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева открива своя изложба "Родопите отвъд познатото"

Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева открива самостоятелна авторска изложба с фотографии от Източните Родопи. Експозицията ще бъде представена днес в кулоарите на Парламента. Изложбата е под надслов „Родопите отвъд познатото“ и представя най-интересните и малко известни природни феномени и културно-исторически обекти в района. 

Според Цвета Караянчева, целта е повече хора да се докоснат до Родопите, които не са просто дестинация, а древна земя, съхранила българските корени. 

След Народното събрание изложбата ще гостува в Европейския парламент в Брюксел.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Слави Василев

Слави Василев: Доган ще спечели битката с Пеевски

Доган ще спечели битката с Пеевски, прогнозира политическият анализатор Слави Василев пред Радио Кърджали. "По причини, които са свързани не толкова с финансова мощ или с връзки в държавата, защото тук Пеевски има предимствоспоред мен, но по причини свързани с отношенията на етническите турци отдолу нагоре. Смятам, че г-н Доган ще изиграе тази карта,..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

Търси се място за паметника на Цар Иван Асен Втори в село Клокотница

В Хасково създадоха инициативна група, която ще подготви честването на 800 години от битката при Клокотница и победата на цар Иван Асен II над епирския владетел Теодор Комнин. Годишнината ще се изпълни през 2030 г., като идеята е през следващите пет години с различни прояви да се отбелязва славната дата. Кулминацията ще бъде издигането на паметник на..

публикувано на 10.07.24 в 10:41

Проф. Дайнов: Емблематичният модел Борисов-Пеевски влиза в процес на загиване

Политическите и обществените процеси у нас се запушиха от модела Борисов, наричан и модела Пеевски. При този модел са запушени основни процеси - на справедливост и равноправие. Това коментира в ефира на Радио Кърджали проф. Евгений Дайнов. Той каза, че когато нямя праведливост всичко се блокира. Хората се отказват , хората се обезверяват...

публикувано на 10.07.24 в 10:13

ДПС очаква отговор за подкрепа на кабинет с техен мандат

ДПС очаква до тази вечер отговора на парламентарно представените партии в 50-то Народно събрание за това дали са склонни да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство, който президентът Румен Радев предстои да връчи на втората политическа сила. От Движението заявиха, че ще решат как да постъпят с мандата, след като получат отговори..

публикувано на 10.07.24 в 10:06

НС ще изслуша шестима министри

Парламентът ще изслуша шестима министри от служебното правителство - това предвижда седмичната програма на депутатите. В дневния ред е и обсъждане на Проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и парламентарен контрол. Очаква се депутатите да започнат работа с изслушване на служебния министър на културата Найден Тодоров..

обновено на 10.07.24 в 09:18

Горещото време продължава

Отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност и само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°.

публикувано на 10.07.24 в 09:14
Египетски лешояд (Neophron percnopterus)

Елица Иванова: Предизвикателство е един лешояд да оцелее до възрастна птица

Елица Иванова от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)   сподели, че египедският лешояд е една от най-бързо изчезващите птици на планетата.  "Те са в огромен спад. Срещат се в България основно в Източните Родопи. В Североизточна   България също има няколко двойки египетски лешояди. Заплахите за тях са доста сериозни. Това са..

публикувано на 09.07.24 в 18:10