Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1000 се стекоха на празничното шествие за 24 май в Хасково ГАЛЕРИЯ

24-ти май 2023 Хасково
Снимка: Божидар Събев

24-ти май 2023 Хасково Празнично шествие - Станислав Дечев кмет - вдясно


Над 1000 ученици, студенти, абитуриенти, преподаватели и родители се включиха в празничното шествие за 24-ти май в Хасково.

То тръгна от площад "Свобода", премина по централните улици на града и покрай сградата на театъра.

След това по булевард "България" стигна до спортната площадка "Спартак".


24-ти май 2023 Хасково


Начело на шествието вървяха мажоретни състави и духова музика. Настроените беше презнично и приповдигнато, а времето в Хасково по време на шествието беше прекрасно.

На площад "Спартак" представителите на училищата бяха поздравени от кмета Станислав Дечев.


24-ти май 2023 Хасково


"Радвам се, че днес отново всички ние вървим след портретите на светите братя Кирил и Методий. Но още по-важното е, че ние ги следваме не само на 24 май. Ние вървим по техния път вече векове наред, следвайки делото на пъвоучителите всеки ден", каза кметът.

На сцената бяха наградени заслужили ученици. След това празникът продължи с музикална и танцова програма.

Ден по-рано на 23-ти май в голямата зала на ДКТ "Димитър Димов" бяха наградени и най-заслужилите учители на Хасково.


24-ти май 2023 Хасково

 


.

По публикацията работи: Божидар Събев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Животновъди алармират, че няма паша заради горещините

Горещото време затруднява изхранването на животните, алармираха стопани.   Пашата приключи преди 15 дни, обстановката е критична, заяви в ефира на Радио Кърджали Бойко Синапов, председател на Сдружение "Обединени български животновъди": "Не само при нас в южна България, а като цяло в страната много рано започна сушата. Няма никаква трева за паша...

публикувано на 19.07.24 в 12:02
Двама служители на сектор „Пътна полиция“ в 
работен момент днес на главния път между Черноочене и Кърджали

Засилени проверки на главния път за ГКПП „Маказа“

Засилени проверки и контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици и за спазване на скоростните режими се извършват ежедневно на главния път за ГКПП „Маказа“ на територията на област Кърджали.  Интензивният контрол е свързан с изключително натоварения трафик към граничния пункт през летния сезон, когато броят на преминаващите..

публикувано на 19.07.24 в 11:24

Специализирано наблюдение за пожари в защитени територии организира екоинспекцията в Смолян

Специализирано наблюдение за пожари в защитени територии организира Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Смолян, съобщи за БТА директорът Екатерина Гаджева. Към екоинспекцията има назначени двама служители, които изпълняват дейностите за пожаронаблюдение в защитените територии публична държавна собственост. Поради факта, че в..

публикувано на 19.07.24 в 09:38

Главно мюфтийство призова имамите да се включат в борбата с пожарите

Главното мюфтийство призова всички имами и служители на религиозната институция да се включат активно като доброволци в овладяването на огнените стихии и подпомагането на пострадалите. В обръщението на Мюфтюйството се подчертава, че „отправят призив за сплотеност и взаимопомощ в този труден момент за нашата Родина.“ Пожарите, които..

публикувано на 19.07.24 в 08:33

Опасни жеги и обилни валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област София и област Перник - в останалите области от страна е обявен жълт код за горещини и интензивни дъждове,..

публикувано на 19.07.24 в 08:08
Последиците от пожара в с. Воден

Премиерът свиква Съвета по сигурността заради пожарите

До дни в село Воден ще бъдат монтирани клетки на всички мобилни оператори. Това обяви в селото в четвъртък вечер служебният министър-председател Димитър Главчев. Причината за това настояване е трудната комуникация между службите при възникване на кризисни ситуации и забавеното уведомяване на хората при извънредни ситуации. Премиерът Главчев отхвърли..

публикувано на 19.07.24 в 08:05

Край Харманли пламна пожар близо до бензиностанция

Голям пожар на метри от бензиностанция в Харманли. На място са много екипи на пожарната и полицията. Има опасност от взрив. В района има цистерни с гориво. Бeнзиностанцията е по пътя за Любимец, съобщи Радио Стара Загора. От Областното Пътно управление съобщават, че временно и в двете посоки е затворен пътя от Харманли към Любимец. Шофьорите да..

публикувано на 18.07.24 в 18:46