Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Кърджали се готвят да празнуват победата на Ердоган

Архив
Снимка: Нахит Догу

Турски граждани, живеещи у нас и членове на базираната в Истанбул неправителствена организация на българските изселници „Бултюрк“, организират честване на евентуалната победа на Ердоган на балотажа тази неделя. Това съобщи за Радио Кърджали представителят на „Бултюрк“ за България Мехмед Тефик.

Организаторите на празненството са подали уведомление до община Кърджали, където посочват, че на 28 май от 8 до 10 часа вечерта ще отбележат победата на Ердоган със знамена и фойерверки.

Настоящият президент на Турция Реджеп Ердоган и кандидатът на турската опозиция Кемал Кълъчдароглу отиват на балотаж на 28-ми май.  

На първия тур на изборите, които се проведоха на 14 май, нито един от двамата не успя да премине бариерата от 51 процента.


Вижте още

Административният съд в Кърджали се произнесе в полза на областния управител по казуса с преместването на секции

Административният съд в Кърджали се произнесе в полза на областния управител Никола Чанев по казуса с преместването на 4 избирателни секции в кърджалийския квартал „Боровец“ от ОУ “П.К.Яворов“ в помещения на улиците „Морава“ и „Рожен“.  Промяната в адресите на СИК с № 6, 8 и 9 бе оспорена пред областния управител от политическите централи на ГЕРБ,..

публикувано на 21.09.23 в 18:19

Никола Чанев: Ремонтът на "Беломорски" не търпи отлагане

Областният управител на Кърджали Никола Чанев обсъди състоянието на републиканската пътна мрежа в региона с директора на ОПУ инж. Ивана Калчева.  Във фокуса на разговорите бе необходимостта от спешен ремонт на най-натоварената транспортна артерия в града – бул. „Беломорски“ и подготовката напътищата в Кърджалийско за зимата.  Има изготвен и приет..

публикувано на 21.09.23 в 18:00
Станислав Дечев, кмет на Хасково

Станислав Дечев: Усиленият трафик е един от основните проблеми пред Хасково

Усиленият трафик е един от основните проблеми пред Хасково. Нови концепции и електрифициран градски транспорт предлага градоначалникът Станислав Дечев, който е номинацията на ГЕРБ за кмет на Хасково. В ефира на Радио Кърджали Станислав Дечев коментира в каква посока ще работи, ако бъде преизбран:  "Посоката е ясна.  Продължаваме да..

публикувано на 21.09.23 в 14:58

Полицаи от Кърджали разкриха грабеж за по-малко от час

Полицаи от Районното управление в Кърджали разкриха грабеж за по-малко от час. Тази нощ е бил подаден сигнал, че 46-годишният мъж бил нападнат от трима, които му нанесли удари и отнели мобилния му телефон. При започналите издирвателни действия полицейските служители установили мъж и двама непълнолетни, съпричастни към действието. В полицейското..

публикувано на 21.09.23 в 14:27

Към София за протеста на "Възраждане" потеглиха от Кърджали и Хасково

Жители на Хасково и Кърджали отпътуваха тази сутрин за София, където ще се проведе протест на ПП” Възраждане”. По информация на Радио Кърджали един автобус и автомобили със симпатизанти на партията от Хасково са потеглили към столицата. С личен транспорт пътуваха и привърженици на партията от Кърджали. Протестът в София ще бъде от 12.00 ч. пред бившия..

публикувано на 21.09.23 в 10:43

Кърджали ще отбележи Деня на независимостта с празнична програма

Кърджали ще отбележи 22 септември - Деня на независимостта с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Освободителите в градската градина. Празничната церемония ще започне в 11.00 ч. В програмата ще участват творчески състави от Дома на културата.  22 септември 1908 година – денят, в който България обявява своята независимост с манифеста на българския..

публикувано на 21.09.23 в 09:36

Обновяват центъра и пешеходната зона в Ардино

В Ардино започва обновяване на площада и пешеходната зона. Това ще се случи, чрез проект спечелен от Общината по Програмата за развитие на селските райони, който е на стойност 389 978 лв. Идеята на ръководството е да се подобри  достъпа на населението до публични услуги, посредством обновен площад за широко обществено ползване. Замисълът на проекта е да..

публикувано на 21.09.23 в 09:21