Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно количество сребърни накити на стойност над 138 000 лева задържаха на Капитан Андреево

Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха рекордните за тази година близо 20 кг контрабандни сребърни изделия при проверка на микробус. Това съобщиха от пресофиса на Агенция "Митници".

На 2 май на пункта пристига микробус с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представил пред митническите служители документи за превозваната стока – бижута от неблагороден метал от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършените контролни действия се установява, че сред декларираната стока са укрити изделия от бял метал, които според експертизата на вещото лице са  от сребро проба 925. Открити са пръстени, медальони, гривни, колиета с общо тегло 19 835 грама на стойност 138 845 лева.

Контрабандно пренасяните сребърни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Задържаха шофьор, употребил наркотик

Шофьор, употребил наркотик и спътника му са задържани в РУ – Кърджали след опит за избягат от полицейска проверка. Около 23 часа полицейски патрул подал стоп палка на шофьор на лек автомобил „Фолксваген“. Последвало неподчинение и бягство в посока към село Йончево. След преследване в селото водачът и спътникът му слезли от колата и побягнали към гората...

публикувано на 14.08.24 в 12:23

Обсъдиха общия устройствен план на Хасково

Публично обсъждане на Общ устройствен план на Община Хасково - фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него се проведе в зала „Хасково“. „Удовлетворен съм, че стигнахме до този етап на обществено обсъждане на Предварителен проект на Общия устройствен план на Хасково. Благодарение експертите на Община Хасково и на екипа,..

публикувано на 14.08.24 в 11:02
Илияна Йотова

Вицепрезидентът Йотова не очаква спад на политическото напрежение

Вицепрезидентът Илияна Йотова не очаква да спадне политическото напрежение след избора на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.  "Още повече - заявките за политическа употреба на служебните кабинети не са спирали и сигналите в това отношение до този момент също не са спирали. Надявам се новото предложение за министър-председател на страната..

публикувано на 10.08.24 в 12:43

11 загинаха при автобусна катастрофа край Анкара

 11 души загинаха рано тази сутрин при катастрофа с автобус край Анкара. 24-ма души са ранени, съобщи губернаторът на столичния регион. От обществения телевизионен канал TRT уточняват, че автобусът се е блъснал в колона под мост. На място са пристигнали спасителни и медицински екипи. Причините за инцидента се разследват. По предварителна информация..

публикувано на 09.08.24 в 09:57

Изгоря близо 10 дка иглолистна гора край доспатското село Барутин

Близо 10 дка иглолистна гора е унищожена при пожар край доспатското село Барутин. Два испански самолета се включиха в гасенето на пожара с вода от яз. "Доспат", съобщиха от кметството в Барутин. Два противопожарни екипа от Доспат и Девин, служители на Държавното горско стопанство и много доброволци са участвали в гасенето на пожара тази нощ в..

публикувано на 08.08.24 в 17:00

Разглеждат законопроект, защитаващ длъжниците от произвола на колекторските фирми

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси ще разгледат следобед нов законопроект, който ще пази длъжниците на кредити от произвола и агресията на дружествата за събиране на задълженията. Проектът е на Министерския съвет и предвижда лицензионен режим за колекторските фирми. Текстовете на законопроекта въвеждат мерки за етично поведение и комуникация..

публикувано на 08.08.24 в 10:50
Кметът на Арднио с млади художници

Откриха изложби на млади творци от Ардино

В рамките на втория ден от инициативите „Дните на Ардино 2024“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“, под мотото „Ръка за ръка за Ардино“, бяха представени изложби на млади творци от родопската община в читалище „Родопска искра. Посетителите имаха възможност да разглеждат творбите на ардинския художник Айхан Хайрула, в която са..

публикувано на 06.08.24 в 16:54