Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Езиковата гимназия чества патронния си празник

3
Батковците от Езиковата забавляваха малчуганите за празника им
Снимка: Езикова гимназия

С редица събития Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отбелязва патронния си празник – 2 юни, Ден на Ботев и загиналите за свободата на България.

Дейностите, които са свързани с патронния празник на училището, започнаха много по-отрано, още на 30-ти май, когато имахме среща с всички ръководители на Първи ученически гвардейски отряд“, съобщи пред Радио Кърджали директорът Даниела Павлова.

Възпитаниците на Езиковата, които участват в клубове по интереси, се включиха в честването на патронния празник с различни прояви.

Снимка за спомен с Пипи, Пинокио и Фея

За 1 юни учениците от клуб „Занаятчийска работилница“ застанаха като статуи в образи на приказни герои в градската градина на Кърджали и веселиха малчуганите. Младите журналисти от клуба по публична реч излъчиха поредното си предаване в общинско радио Кърджали. В закрития плувен басейн на Езиковата спортисти от училищата в града премериха сили в турнир по плуване

Кулминацията на инициативите ще бъде утре, на 2 юни, когато е същинският патронен празник. Започваме от 10 ч. с тържествен ритуал и полагане на венци пред бюст паметника на Христо Ботев в двора на училището. От 10.30 ч. ще бъде представена изложба на картини с техника декупаж от клуб „Арт занимания“, а малко по-късно ще се представи електронна книга от клуба „Изследвай и твори“, разказа Павлова. Плътната празнична програма предвижда още представяне на театрална постановка на английски език, както и литературно четене от възпитаниците на клуб „Добродетели“.

Кулминацията на събитията ще бъде вечерта от 18.30 часа в двора на историческия музей на град Кърджали. Ще бъдат наградени изявени ученици и учители“, допълни директорът Даниела Павлова.


По публикацията работи: Галина Стефанова

Галерия

Вижте още

Турският посланик Секизкьок: Турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно

При последното се посещение в кърджалийско, посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкйок, каза, че тя е единственият посланик, който от 30 години насам е работил в най-спокойна атмосфера в двустранните отношенията. „През последните години турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно. Връзките ни се развиват във всички сфери..

публикувано на 22.09.23 в 13:17

Димитър Димов: Очаквам вотът за новия кандидат за кмет на Кърджали на ДПС Ерол Мюмюн да не е етнически

Най-големият проблем на местните избори в Кърджали са мъртвите души, смята още Димов . По отношение на избора на кандидат-кмета на ДПС за община Кърджали Ерол Мюмюн, той смята че е по-скоро далновиден и удачен. Младият кандидат ще гледа да се докаже, освен това не е обременен с никакви негативи, тъй като не е управлявал. По тази причина..

публикувано на 22.09.23 в 12:56
Александър Симов

Александър Симов: Политиката ни е дадена на концесия на посолства

България е изправена пред ужаса и контраста на това, каква са си я представили нашите предци и каква е днес. На този празник тази равносметка изглежда повече от тъжна.  Днес не просто хората имат усещането, че политиката ни се определя от външни сили, а е това безспорно е така , смята журналистът Александър Симов. "Ние чухме един прословут..

публикувано на 22.09.23 в 12:26
Деня на Независимостта Кърджали

Кърджали отбелязва Деня на Независимостта

С празнична програма в Градската градина Кърджали отбелязва Деня на Независимостта.  Творчески състави от Дом на културата Кърджали взеха участие в програмата.  Празникът започна с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Освободителите точно в 11 часа. На церемонията кметът на Кърджали Хасан Азис произнесе едно от последните си слова като..

публикувано на 22.09.23 в 11:33

Момчилград отбеляза Деня на независимостта

115-годишнината от обявяването на Независимостта на България беше отбелязана в Момчилград.  На официалната церемония присъстваха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер, общински съветници и служители на общината, ученици, жители и гости на Момчилград.  Пред Мемориал-костницата беше издигнат националния..

публикувано на 22.09.23 в 11:17

В Златоград ще правят възстановка за Независимостта

Етнографският комплекс в Златоград ще направи възстановка на един пазарен ден преди 100 години. Това ще се случи утре и е част от честванията на Делювите празници, които започнаха още през миналата седмица.  На чаршията ще бъдат представени сцени от деня на независимостта от преди 115 години, уточни пред БНР Александър Митушев - управител на..

публикувано на 22.09.23 в 11:15

Планетариумът в Смолян ще отвори врати октомври

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, доставката на новото оборудване се осъществява поетапно. Ще имаме един модерен Планетариум, с който не само Смолян, а и цяла България ще се гордее, съобщи  кметът Николай Мелемов. В следващите седмици ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата да се въведе в експлоатация. До дни се..

публикувано на 22.09.23 в 10:40