Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има търсене, но все още не се купуват масово животни за Курбан Байряма

Не се очаква поскъпване на месото за свещенния за мюсюлманите празник Курбан Байрям. 

По традиция на празничната трапеза се сервира шилешко или телешко месо. 

Каква е цената в момента, попитахме в малка месарница на Пазара в Кърджали.

Тя притежава сертификат “Халал” от Главно мюфтийство, който гарантира, че там не се коли свинско месо.

"Шилешкото месо е 12 лева. Телешкото е  16 лева в момента,  а 17 лева за килограм е цената на телешкото месо без кост.

Хората търсят най-вече по селата. Има търсене, но хората все още изчакват. Имаме сертификати, че при нас свинско месо няма. Не се колят изобщо такива животни при нас", каза собственикът.

И очеква с наближаването на празника, търсенето да се увеличи.

 

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"С песните на Кичка Савова" отново събра сърцати народни музиканти

В свиленградското село Сладун се провежда XIII издание на Международния фолклорен фестивал "С песните на Кичка Савова".  В първия ден от фестивалната програма на сцената в местното читалище ще се качат над 82 състава.  За първа година във фестивала ще участва фолклорната група "Златните пчеларовски баби" от с. Пчеларово.  Участници има и от..

публикувано на 20.04.24 в 11:01

Голямо количество хероин е разкрито на "Капитан Андреево"

Голямо количество хероин е разкрито на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентровете на Министерството на финансите и на прокуратурата. Пресичането на трафика на наркотик е част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП, в която участват структури на Министерството на финансите и..

публикувано на 20.04.24 в 10:32

В осем от десетте общини в Смолянска област 2 май е неучебен

В осем от десетте общини в Смолянска област има издадени заповеди, с които 2 май - Велики четвъртък, се обявява за неучебен ден, казаха, потърсени от  БТА, кметовете на общините в региона. Заповеди няма издадени само в общините Баните и Мадан. „И в община Баните децата няма да ходят на училище, предстои следващата седмица да издам заповед“, каза..

публикувано на 20.04.24 в 09:44

Специализиран автомобил получи Домът за стари хора в Кърджали

Домът за стари хора - резидент грижа за възрастни в Кърджали получи специализиран автомобил за нуждите си. Кметът Ерол Мюмюн връчи ключовете за автомобила на управителя на Дома Милена Кайрякова.  „Възпитан съм да уважавам възрастните хора. Винаги съм на среща, когато имате нужда“, каза Мюмюн пред жителите на Дома, като ги поздрави с новата придобивка...

публикувано на 20.04.24 в 09:38

Български автобус катастрофира в Турция, 11 души са ранени

11 души пострадаха след като автобус с българска регистрация се преобърна на пътя в близост до турския град Къркларели. Инцидентът е станал днес по обяд, 50 километра преди превозното средство да достигне българо-турската граница. Автобусът е пътувал от Истанбул за Добрич. Според турските медии шофьорът е загубил контрол и се е блъснал в табела...

публикувано на 20.04.24 в 02:12

Пуснаха в продажба билети за мача Арда-ЦСКА

 Отборите на "Арда" и ЦСКА-София ще се изправят един срещу друг в среща от 30-ти кръг на efbetЛИГА. Мачът на "Арена Арда" ще се играе на 21 април, неделя, от 20:15.  Билетите за мача са вече в продажба. За феновете на гостите два часа преди срещата, ще бъде отворена специална каса на Сектор "Г", до самия вход.  Онлайн билети няма в продажба.

публикувано на 19.04.24 в 17:13

За 52-ри път в Хасково ще се проведе литературния конкурс „Южна пролет“

 Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ за поредна година ще превърне Хасково в Литературната столица на България. Община Хасково покани гости на града  да бъдат  едни от  най-обичаните съвременни български автори. Заедно с тях на една сцена, в литературните работилници и дискусионните срещи ще участват млади автори, чиито..

публикувано на 19.04.24 в 16:53