Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджали изпрати дарения за Берковица и Етрополе

Снимка: Община Кърджали

Днес от Кърджали за Берковица и Етрополе потеглиха два микробуса, натоварени с помощи, събрани в седемте общини на област Кърджали.

В знак на съпричастност към пострадалите от опустошителните наводнения в Берковица и Етрополе кметовете на общини от ДПС от област Кърджали направиха организация за осигуряване на хранителни продукти, завивки, домашни уреди и прибори, санитарно-хигиенни материали и др. Даренията бяха събрани в пункт в Кърджали и днес преди обяд бяха изпратени до засегнатите от обилните валежи райони.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Внимание! Строителни скелета по пътя спирка Джебел-Момчилград

Внимание към шофьорите ! По моста на пътя спирка Джебел-Момчилград са разпиляни строителни скелета.  Снимката ни изпрати нашият слушател Метин Хасан.

публикувано на 01.08.24 в 15:27

Най-ниската минимална работна заплата в ЕС е в България

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2 570 евро , това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро, а в Люксембург с близо 70. На втора и трета позиция след България в дъното на класацията по..

публикувано на 01.08.24 в 14:41

Маслини дават плод в Груево

Маслини в Груево.  Звучи като вълнуващо събитие за селото, пише нашият слушател Метин Хасан. Засаждането на маслинови дървета и успешното им плододаване в България е рядкост, особено в райони като Момчилград, където климатичните условия не са типични за този вид култура. Хазел Мустафа има с какво да се гордее, о собено след като маслиновите..

публикувано на 01.08.24 в 12:05

В Ардино актуализираха списъка със защитени и средищни училища

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание в 19 точки . Клетва положи нов общински съветник от ДПС, Зехра Хасанова. Общинските съветници приеха отчета за изпълнение на бюджета на община Ардино за 2023 г., който включва и годишните финансови отчети за миналата година за изразходваните средства за капиталови разходи,..

публикувано на 01.08.24 в 11:36

39-годишен заплашва по-млад с брадва

За отправени закани за саморазправа кърджалиец е задържан в полицейското управление. След полунощ  на улица в Кърджали възникнал конфликт между 39-годишния мъж и 23-годишен, при който по-възрастният проявил словесна агресия и заплашил опонента си с брадва. Авторът на заплахите е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувана е..

публикувано на 01.08.24 в 11:26

Байрам Байрам: Декларациите на съвети на ДПС в Кърджали са взети под натиск по телефона

Всички структури в област Кърджали - общински имам предвид, изразиха своята позиция в подкрепа на посланието на почетния председател. Всички общински структури, освен подкрепата за почетния председател, вземаха решение за снемане на доверието на народните представители, избрани от област Кърджали, каза в ефира на Радио Кърджали областният лидер на ДПС..

публикувано на 01.08.24 в 11:11

Хасан Азис: ДПС може да се променя, но не може да се подменя

Движението за права и свободи ще преодолее с достойнство проблемите , пред които се налага да се изправя, това каза Хасан Азис , бивш кмет на Кърджали. " Всички в нашата организация и всички структури потвърждават, ние се обявихме категорично за връщане на нормалността, за връщане на колективното тяло и начало в нашата партия...

публикувано на 01.08.24 в 11:07