Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради българските автобуси в Одрин искат специална автогара

Одрин
Снимка: Нахит Догу

Камарата на шофьорите и автомобилистите в Одрин иска да се изгради специална автогара за българските автобуси, които превозват туристи в града.

Председателят на камарата Али Шахин, каза, че българските автобуси създават интензивен трафик в Одрин и това води до проблеми в основните пътни артерии на граничния град.

„Казахме за проблема на валията и на кмета. Стана ясно, че подготвят един вид туристическа автогара, където да пристигат автобусите от чужбина. Това е много важно както за трафика в града така и за малкия бизнес и гражданите, защото туристическите автобуси блокират движението.“

Броят на българите, предпочитащи да пазаруват в Турция, непрекъснато расте заради евтините стоки от първа необходимост.

Всяка седмица стотици българи пристигат в Турция с организирани турове до Одрин, Истанбул и Чорлу. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

До трима ще са представителите на формациите при удостоверяването на машините за вота

Централната избирателна комисия определи реда за участие на представители на партии, коалиции, инициативни комитети и на неправителствени организации наблюдатели, които са ще участват в изборите на 9 юни,  в процеса по удостоверяване на машините за гласуване.  В регистър ще се впишат представителите, за които в ЦИК формациите подадат заявления до 16..

публикувано на 14.05.24 в 09:33

ЦИК представя образците на бюлетините и визията на машините

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще представи образците за бюлетините и визията на машините за изборите две в едно на 9-ти юни на пресконференция в ранния следобед. ЦИК вече изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори за български представители в Европейския..

публикувано на 14.05.24 в 09:29

Надзорният съвет на НОИ решава за 11% увеличение на пенсиите

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще реши за увеличението на пенсиите от първи юли. В Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година е заложен ръст с 11%. В края на миналата седмица обаче стана ясно, че експертните сметки на Националния осигурителен институт (НОИ) сочат, че повишението трябва да бъде с..

публикувано на 14.05.24 в 09:25

Времето остава облачно със слаби превалявания

Днес облачността ще е значителна, около и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони ще са временно интензивни и значителни по количество. В източната половина на страната валежите ще са само на отделни места, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 14.05.24 в 09:11

Отново върнаха в прокуратурата делото срещу Лютви Местан

Окръжният съд в Кърджали отново прекрати съдебното производство и отново върна на прокуратурата делото за катастрофата край Загорско и смъртта на 6-месечно бебе. В продължаващия шеста година процес подсъдими за причиняване на смърт по непредпазливост са експредседателят на ДПС и партия ДОСТ Лютви Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед.  Държавното..

публикувано на 13.05.24 в 17:13

Два нови случая на коклюш в Кърджали, един в Хасково

Нови 2 случая на заболели от коклюш са регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица. Това съобщават от институцията. Намаляват заболелите с варицела, 15 са новите случаи. В сравнение с предходния период от 29 април до 5 май, когато регистрирани са били 40. Острите респираторни заболявания са под..

публикувано на 13.05.24 в 15:11

Само една бъдеща майка е проявила интерес към ваксината срещу коклюш в Кърджали

Все още няма засилен интерес за ваксиниране от бременни жени срещу коклюш в област Кърджали.  Към момента интерес е проявила само една бъдеща майка. В Регионалната здравна инспекция работи специален имунизационен кабинет за поставяне на препоръчителна ваксина срещу заболяването. Целта е да бъдат ваксинирани колкото е възможно повече бременни жени..

публикувано на 13.05.24 в 14:56