Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволците на БМЧК Джебел с кампания -„Добро направете и вярата върнете“

За поредна година доброволците на БМЧК от клуб „Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „Руска Пеева“ –  гр.  Джебел,с наставник инж. Фатме Мустафа  и координатор на клуба Ляра Мехмед раздадоха индивидуални пакети с хранителни продукти  за деца в риск в полза на традицоанната тяхна инициатива „Топъл обяд “. 

Списъкът на получените хранителни пакети беше подговен благодарение на класните ръководители от ПГ „Руска Пеева“. 

Учениците събраха 299,82 с които закупиха трайни хранителни продукти и ги дариха на шест деца в неравностойно положение.

Кампанията приключи под наслов „Добро направете и вярата върнете“.


По публикацията работи: Божидар Чолаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Агенцията по храните възстановява дезинфекцията по границата с Турция

Заради влошаване на епизоотичната обстановка от днес Агенцията по храните (БАБХ) възстановява профилактичната дезинфекция на граничните пунктове с Турция.  Дезинфекцията на превозните средства, влизащи в страната от Турция, беше спряна в началото на миналата година след поредица от скандали и след преценка, че няма риск от влизане на заразни болести у..

публикувано на 15.07.24 в 16:26
Част от задържания кокаин

На "Капитан Андреево" задържаха над 3 кг кокаин

Кокаин за над 1 000 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево Митническите служители на "Капитан Андреево" откриха над 3 кг кокаин на стойност над 1 млн. лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Случаят е от миналия четвъртък, когато на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига товарен автомобил с..

публикувано на 15.07.24 в 13:31

Възстановено е движението по пътя за Маказа след тежката катастрофа

Възстановено е движението по международния път за Гърция през Маказа в участъка между селата Садовица и Загорско след тежката катастрофа, която отне човешки живот. 45-годишна жена загина тази сутрин около 7.30 ч. след сблъсък на "Фиат" с гръцка регистрация и "БМВ" с румънска регистрация близо до село Загорско.  Човек загина при тежка катастрофа по..

публикувано на 15.07.24 в 12:46

За експертен кабинет без връзки с олигархията призова Кольо Парамов

Българската политическа система се нуждае от сериозна корелация като възможност за моделиране на процес, който да докаже, че в страната има хора, които могат да поемат ангажимент към Европа. Много е важно кой ще бъде предложен за премиер, каза за Радио Кърджали финансовият експерт Кольо Парамов. Той е категоричен, че на България е необходим експертен..

публикувано на 15.07.24 в 12:32
Полицаи обработват мястото на катастрофата край Загорско

45-годишна жена е загиналата в катастрофата на пътя за Маказа

45-годишна жена е загиналалата в катастрофата по международния път за Гърция тази сутрин, информираха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  Пътнотранспортното произшествие стана около 7,30 часа на главния за ГКПП „Маказа“ в района на село Загорско.  По първоначални данни 27-годишна водачка на „Фиат“ загубила контрол над управлението, колата се..

публикувано на 15.07.24 в 10:51

Седмицата на втория мандат - очаквания и реалност

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и Делян..

публикувано на 15.07.24 в 09:45

Човек загина при тежка катастрофа по пътя за Маказа (СНИМКИ)

Един човек е загинал, а дуги трима са ранени при тежка катастрофа на международния път за Гърция през прохода Маказа. Инцидентът е станал около 7.30 часа в участъка между селата Садовица и Загорско. Според източници на Радио Кърджали сблъскали са се две коли с гръцка и румънска регистрация, като жертвите са пътували в гръцкия автомобил...

публикувано на 15.07.24 в 09:21