Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданското движение на Иван Гешев вече е регистрирано

Снимка: Facebook/ Иван Гешев / Ivan Geshev

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че гражданското му движение "Справедливост за България" вече е регистрирано.

"Решен съм да оправдая очакванията на всички, които ме подкрепят. Ще работя за достоен живот на всеки български гражданин. Убеден съм, че заедно ще се преборим с неправдата", пише в профила са във Фейсбук бившият Обвинител номер едно.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жълт код за интензивни дъждове с гръмотевици в почти цялата страна за вторник

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник.  П редупреждението от първа степен (жълт код) за интензивни валежи от 25 до 40 л/м2 с гръмотевични бури и градушки важи за областите Кърджали, Благоевград, Бургас, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Плевен,..

публикувано на 22.07.24 в 17:36

Във всички общини на област Кърджали има въведен режим на водата

По отношение на населените места по поречието на река Върбица нашият губернатор се е свързал с областния управител на област Смолян Румен Пехливанов : " Река Върбица има много шахтови кладенци, като започнем от  района на Бенковски към момчилградските села Птичар и  надолу шахтовите кладенци са почти на минимум. О..

публикувано на 22.07.24 в 14:47

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България, категорични са гръцките огнеборци. Днес рискът от пожари се оценява като по-нисък. Синоптиците прогнозират последен ден с температури над 40 градуса. На места в Северна Гърция се очакват краткотрайни силни дъждове. Пожарната обстановка продължава да е критична, според информация на..

публикувано на 22.07.24 в 09:55

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Намаляват шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Днес президентът връчва втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. Месец и половина след предсрочните парламентарни избори шансовете 50-ият парламент да намери..

публикувано на 22.07.24 в 08:11

Пунктовете за технически прегледи без свързаност с Автомобилна администрация спират работа

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се изпращат електронно, обясни Станимир Арабаджиев, заместник изпълнителен директор на Агенцията: "С..

публикувано на 22.07.24 в 08:10

Землячески срещи-събори и молитва за здраве в три чернооченски села

Землячески срещи-събори, събрани с молебени за здраве, събраха много хора в чернооченските села Възел, Водач и Безводно. Молитвата в село Възел се намира на връх над селото и беше водена от бившия главен мюфтия Фикри Сали.  Молитвата се състоя на връх „Газилер“ над селото, до стар гроб на Гази баба. Легендата разказва, ч е Гази баба е..

публикувано на 21.07.24 в 17:31

Неделино и Златоград плащат обучението на млади лекари, за да ги задържат

Общините Неделино и Златоград търсят лекари за болницата в Златоград и училищното и детско здравеопазване чрез специален фонд. Фондът "Стипендия за лекари и медицински специалисти", създаден през миналата година, обяви нов прием на лекари, включително специалисти и на медицински специалисти с приоритет медицински сестри. Условието е те да са..

публикувано на 21.07.24 в 14:08