Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работодатели от Одрин и Кърджали ще си сътрудничат

Снимка: Мира Стефанова

На работна среща в Кърджали, представителите на бизнеса от побратимената община Одрин и работодателски организации от Кърджали подписаха Протокол за сътрудничество.

При откриването на срещата кметът на Кърджали Хасан Азис каза, че протоколът предвижда провеждането на регулярни срещи, реализиране на съвместни проекти, обмяна на ноу-хау и организиране на търговски изложения на производители от Кърджали и Одрин.

В бизнес форума присъстваха генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, търговското аташе на генералното консулство Армаган Ал, областният управител на област Кърджали Даниел Делчев, кметът на Одрин Реджеб Гюркан, зам.-кмета на Одрин Хакан Ишджан, председателят на УС на Търговско-промишлената палата Сезаи Ърмак, представителят на палатата в Кърджали инж. Джевдет Адем, както и представители на бизнеса от Кърджали и Одрин.


По публикацията работи: Божидар Събев
Вижте още

Унищожиха бракониерски мрежи, открити под моста за с. Лисиците

Над 10 кг риба върнаха инспектори във водите на язовир “Студен кладенец”, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – ИАРА, цитирани от сайта xnews.bg. Служители от ИАРА при сектор “Рибарство и контрол“ Кърджали са извършили проверка на язовир “Студен Кладенец”.  Действията са предприети след подаден сигнал от любители риболовци..

публикувано на 23.02.24 в 09:12

Депутатите разглеждат на първо четене промените в Закона за здравето

Депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за здравето. С тях се цели подобряване на нормативната уредба за предоставянето на диагностични, лечебни, рехабилитационни и профилактични дейности от разстояние, което ще доведе до по-добро качество на "телемедицинските" услуги. На първо четене парламентът прие промени в Закона за..

публикувано на 23.02.24 в 08:28

Разкъсана облачност

В петък облачността ще бъде разкъсана, над много места до слънчево.  Повече облачност ще има над крайните южни райони, но само на изолирани места там след обяд ще превали дъжд. Преди обяд в отделни райони, главно в низините и котловините в Южна България, ще има мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.  Температурите още ще се повишат и..

публикувано на 23.02.24 в 07:50

Ерол Мюмюн посети официалната тренировка на женския национален отбор по футбол

Кметът Ерол Мюмюн посети официалната тренировка на женския национален отбор по футбол на „Арена Арда“ в Кърджали. „Кърджали има отбор в „А“ група, който се представя много добре. Политиката на ПФК „Арда“ е да залага на родни таланти.“, каза пред футболистките Ерол Мюмюн. Мюмюн пожела на „лъвиците“ успех в утрешния двубой срещу отбора на Украйна...

публикувано на 22.02.24 в 16:34

В Рудозем очакват отварянето на граничния пункт с Гърция

В Рудозем всички очакват отварянето на граничния пункт. Тази година ще започне ремонтът на обходния път на града и изграждане на виадукт. Според кмета на Рудозем Недко Кулевски ГКПП „Рудозем – Ксанти“ ще заработи тази година.  Недко Кулевски :  „Гърците напредват със строително-монтажните работи. Работят усилено и най-вероятно в края на май ще..

публикувано на 22.02.24 в 15:58
Аграрният специалист Исмет Мехмед

Земеделци се оплакват от нашествие на молци

Молецът се е превърнал в напаст за селскостопанските култури в област Кърджали през последните години.  Аграрният специалист Исмет Мехмед, препоръча да се взмат предварителни мерки. Според него  площите непременно трябва да се третират с необходимите препарати. Предполага се, че молецът е дошъл от Северна Африка. Днес срещу него борба се води..

публикувано на 22.02.24 в 14:40

В Ардино се проведе контролен одит по Интегралната система за управление

В Община Ардино се проведе контролен одит на Интегрираната система за управление на качеството, околната среда и информационната сигурност (ИСУ). В резултат от проверката, водещият одитор инж. Мария Тонева заяви, че системата в общината функционира ефикасно и ефективно, съгласно изискванията на приложимите стандарти. Като силна страна беше..

публикувано на 22.02.24 в 11:48