Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплащат пенсиите от днес

Снимка: архив

Изплащането на пенсиите през август 2023 г. чрез пощенските станции ще се извърши от 7 август (понеделник) до 21 август (понеделник). Това ще се случи съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции.

Преводите на сумите за августовските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 август 2023 г.

По-рано през месеца - на 3 август, Националният осигурителен институт изплати паричните обезщетения за отглеждане на дете до 2-годишна възраст за месец юли в новия размер от 780 лв. На около 54 000 осигурени лица, получили поне едно плащане за периода от 1 януари до 30 юни 2023 г., бе извършено доплащане.

Датите за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализират всеки месец и са достъпни през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пътуващият фестивал "Вкус фест" днес е в Кърджали

 Осен кулинарни изкушения от региона,  посетителите на Пътуващият фестивал "Вкус фест", който днес е в Кърджали, могат да видят и народни носии на близо 200 години. Те са използвани при снимането на филма за капита Петко войвода.  Жените от клуб "Ахридис" - Кърджали предлагат ръчно изработени икони и други ръкоделия, а средствата от тях ще дарят..

публикувано на 13.07.24 в 11:21

Хеликоптери се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

Безсънна нощ за хората в Ивайловградско и Тополовградско, където вчера избухнаха два големи пожара, предава коресподентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Близо 15 000 дка изгоряха предимно в Тополовградско.  Днес ще бъде направен опит огнената стихия в Ивайловградско да бъде овладяна с два хеликоптера, които ще излетят от авиобаза Крумово...

публикувано на 13.07.24 в 10:35

Опасни горещини в Гърция, червен код в Румъния

Потушен беше горският пожар, който избухна вчера в района на Далмация. Съобщава се изгорели 5 000 квадратни метра маслинови и борови гори. В Гърция през изминалия ден - на 17 километра от Комотини - се запалиха маслинови дървета. Пламъците бяха загасени по въздух. Самолети и хеликоптери се включиха и в овладяването на пламъците на..

публикувано на 13.07.24 в 10:30

Националният съвет на ПП решава в събота дали да подкрепи ДБ за опит за правителство

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.  "Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на избирателите," се казва в позицията. От свои източници "Хоризонт" научи, че в събота..

обновено на 13.07.24 в 09:02
Снимката е илюстративна

Обявиха частично бедствено положение заради пожари в общините Ивайловград и Тополовград

Частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград обяви областният управител на Хасково Мехмед Атаман. "Около 14.40 часа на 12.07.2024 год. са възникнали два големи пожара, обхващащи землищата на с. Горноселци, община Ивайловград и с. Срем, община Тополовград, които към настоящия момент не могат да бъдат овладяни, поради..

обновено на 13.07.24 в 09:01

Спешно се търсят доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 13.07.24 в 08:52

Опасно горещи почивни дни, температури до 40 градуса

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна.  Очакват се максимални температури  между 35 и 40 градуса. В Кърджали и Хасково в съботния ден максималните температури ще са между 37° -39°. В неделя ще е по-топло, с температури  около, възможно и над 40°, според синоптиците. В Смолян термометърът  няма да показва повече от 32°,..

публикувано на 13.07.24 в 07:39