Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И момичета се включват в "Парадайз Къп"

И момичета излизат на терена в тазгодишното издание на футболния турнир „Парадайз Къп“. Това ще бъде за първи път, съобщи треньорът на Футболна академия „Арда 1924“ Благовест Саръев.

„Септември месец ни очаква нашия турнир тук, в Кърджали, който тази година е и международен – ще имаме гости от Турция и за първи път ще включим група за момичета, където ще се включат пет отбора.

Ще мерят сили деца, родени 2013, 2014 и 2015 година. За някои от тях ще бъде първо състезание. Имаме отново доста силно участие от различни отбори от цялата страна. Очакваме около 1000 деца, 56 отбора от различни възрасти. Тази година ще бъде от 2013 до 2017 година. Запълнени са всички бройки. Вече нямаме никакви свободни места. И да видим кой как ще се представи, докъде ще стигне. Но със сигурност сме убедени, че ще направят възможно най-доброто, за да помогнат всички – както ние, като организатори, така и отборите-участници, за да се случат нещата и турнирът да бъде отново на високо ниво“, коментира Благовест Саръев.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Ардино откриха 16-ия международен турнир по тенис на маса в памет на Дургут Адемов - Джофи

В Ардино откриха 16-ия международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи. В турнира участват над 60 състезатели от Турция, Гърция и България, които ще се надпреварват за призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно. Надпреварата се провежда под патронажа на..

публикувано на 26.07.24 в 14:53

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 10:30

Кръгът в Първа лига започва с мач между Арда и Крумовград

Два двубоя ще дадат началото на втория кръг от Първа лига днес. От 19:00 часа Арда приема Крумовград, а от 21:15 Левски е домакин на Ботев (Враца). "Сините" зарадваха своите фенове в официалния дебют на новия треньор Станислав Генчев, след като разгромиха Локомотив (София) с 6:1 в "Надежда". Сега Генчев ще направи дебют и пред публиката на "Герена" с..

публикувано на 26.07.24 в 09:02

Наградният фонд от турнира по мини футбол в Джебел бе дарен за лечението на малкия Каран

Наградите от турнира по мини футбол в Джебел бяха дарени за лечение на малкия Каран. Детето е на годинка и половина и се бори с тежка диагноза.   Играчите на ,,Тракия Евротранс“ от Джебел спечелиха третото издание на турнира “Джебел къп”. В надпреварата, част от „Дни на джебелчани“, се включиха тимове от целия регион. След груповата фаза до..

публикувано на 23.07.24 в 14:34

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на гостите бе..

публикувано на 20.07.24 в 22:11

Крумовград надви Славия с 1:0

Крумовград започна с успех новия сезон в efbet Лига. Тимът, който играе втори сезон в елита на България, надви Славия с 1:0 в двубой от първия кръг на шампионата.  Единственото попадение в мача бе дело на Божидар Кацаров (11), който през второто полувреме получи и червен картон. Двата отбора изиграха доста контроли по време на лятната подготовка...

публикувано на 19.07.24 в 23:25

В Ардино организират тенис турнир в памет на Джофи

От 25 до 28 юли в Ардино под патронажа на кмета инж. Изет Шабан ще се проведе 16-я международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов – Джофи. Очаква се в надпреварата да участват отбори от Турция, Гърция, Македония, както и от водещи клубове в България. Международната..

публикувано на 16.07.24 в 17:08