Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават усилията за овладяване на пожара до Александруполис

Снимка: Радио Еврос

В съседна Гърция продължават усилията за овладяване на пожара северно от град Александруполис.

Стотици огнеборци, включително подкрепления от Сърбия, Словакия, Чехия и Албания, продължават битката с пламъците, които изпепелиха площ от над 800 квадратни километра, включително около една трета от територията на националния парк "Дадия".

Според картата за прогнозиране на риска от пожари, издадена от генералния секретариат на Гражданската защита на Министерството на климатичните кризи в Гърция за днес /30.08.2023/ е обявена висока опасност от пожари - трета степен в 16 области на Гърция .

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

На 1 октомври тестват сирените и BG-ALERT

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара..

публикувано на 25.09.24 в 13:34

Георги Кулов: Избирателите на ДПС са объркани, 1/3 от тях вероятно ще гласуват за други партии

За избирателите на ДПС ще бъде трудно да се ориентират по отношение на коалициите от двете крила в Движението, коментира в ефира на Радио Кърджали журналистът и историк Георги Кулов. Според него има голям отлив на избиратели на ДПС  и около 1/3 от тях вероятно ще изберат други партии. „Разочарованието сред електората на партията, която..

публикувано на 25.09.24 в 12:39

Шести лекоатлетически турнир за деца „Хасково“ 2024

Община Хасково и Спортен клуб „Атлетик“ организират за шеста поредна година лекоатлетически турнир за деца от 6 до 16 години. В събота, 28 септември 2024г., от 10,00 часа на стадион „Хасково“ са първите стартове на малките лекоатлети от цялата страна. Тази година партньор на основните организатори е Държавна агенция закрила на детето...

публикувано на 25.09.24 в 12:23
Доган и Пеевски

Разделеното ДПС – а сега накъде? В Кърджали предстои интересна и бурна предизборна битка

За първи път от своето създаване най-голямата организация на ДПС в страната – тази в Кърджали, ще се яви на изборите разделена. С две коалиции и две кандидат-депутатски листи. Традиционните гласоподавателите на тази партия също са раздвоени кого да подкрепят и се лутат между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Според политолози районът, известен..

публикувано на 25.09.24 в 10:53

Контрабандни медикаменти задържаха митническите служители на Капитан Андреево

Лекарствени продукти, анаболни стероиди и сексуални стимуланти задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево. Контрабандните медикаменти са открити при три проверки на влизащи в страната превозни средства от Турция.   При един от случаите на 21.09.2024г. в 12:40 часа на пункта пристига автобус с турска..

публикувано на 25.09.24 в 10:42

Срокът за подаване на коригиращи декларации изтича на 30 септември, напомнят от НАП

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно..

публикувано на 25.09.24 в 09:55

Слънчево, с краткотрайни валежи на места

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между..

публикувано на 25.09.24 в 07:42