Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ издига мъж, популярна личност за кмет на Кърджали

Караянчева: До десетина дни казваме имената на кандидатите

Партиите, които неглижират работата на избирателните комисии, да бъдат санкционирани

Списъците с имената на кандидати за кметове и общински съветници от ГЕРБ – Кърджали са вече в Централата на партията, където другата седмица ще заседава Изпълнителната комисия. Тогава ще станат ясни конкретните имена за седемте общини на областта. Това съобщи за Радио Кърджали областният председател на ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева. „Нашата партия ще предложи програма на своите избиратели и в седемте общини, защото по-важно от всичко е да се каже какво може да се направи. В този един месец на това състезание нашите съграждани ще могат да избират и да предпочетат, за да може наистина в следващите четири години общините да се развиват по начин, който самите жители искат и заслужават“, поясни тя.

Има общини, в които кандидатите за кмет са повече от един. „Винаги сме се явявали самостоятелно като партия, но ако някой от по-малките партии реши да ни подкрепи или партия, която не може да излъчи кандидат, могат да ни подкрепят в дадена община. На този етап за мен най-важно е високата избирателна активност и изключително важно е за хората да намерят в листата за съветници своя човек, за който могат да гласуват, защото важно е да имаш кмет и е много важно да имаш и мнозинство в общинския съвет“, коментира Караянчева.

Кандидатът за кмет на община Кърджали на ГЕРБ ще е мъж, популярна личност „Вие вероятно се досещате кой е, но ще Ви помоля за още малко търпение“, открехна леко завесата областният председател. Според нея въпреки, че гласуването този път ще е малко усложнено, защото ще се правят няколко избора и вотът ще може да се подава както машинно, така и с хартиена бюлетина, избирателите няма да се затруднят и ще се справят.

По думите й по-скоро трябва да се обърне внимание на „членовете им ( на избирателните комисии, б.р.) трябва да бъдат изключително добре подготвени, защото самото забавяне в изборния ден вечерта става от това, че някои от политическите партии, които пращат хора в последния момент или изобщо не се интересуват от това дали ще има членове в комисиите и те се явяват като председатели или пък неявявайки се в деня на изборите, това води до лошо качество на приемателните протоколи, след това и начина на приключване на изборите – изключително напрегнат“. Караянчева припомни свое предложение партии, които не изпратят подготвени членове в комисиите или хората им не се явят в деня на изборите, да бъдат санкционирани.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Заменят печки с климатици в Смолян

Над 2000 домакинства ще бъдат финансирани по проекта за подмяна на горивната база в община Смолян.  В края на месец септември т.г. ще се обяви нов прием, а първите уреди ще бъдат монтирани в края на годината. Заявления за участие досега са подали над 1470 домакинства  като по проекта се очаква да бъдат финансирани над 2000, посочи..

публикувано на 14.08.24 в 16:49

Дават на концесия езерото в парк Кенана в Хасково

Община Хасково откри процедурата за определяне на концесионер за строителство, експлоатация и поддържане на обект – публична общинска собственост в местност Кенана за Обществен извънселищен горски парк. Пълният набор от документи и приложения са приложени към публикуваното днес на сайта на Община Хасково уведомление. Желаещите да участват в..

публикувано на 14.08.24 в 16:49
Снимката е илюстративна

Задържаха шофьор, употребил наркотик

Шофьор, употребил наркотик и спътника му са задържани в РУ – Кърджали след опит за избягат от полицейска проверка. Около 23 часа полицейски патрул подал стоп палка на шофьор на лек автомобил „Фолксваген“. Последвало неподчинение и бягство в посока към село Йончево. След преследване в селото водачът и спътникът му слезли от колата и побягнали към гората...

публикувано на 14.08.24 в 12:23

Обсъдиха общия устройствен план на Хасково

Публично обсъждане на Общ устройствен план на Община Хасково - фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него се проведе в зала „Хасково“. „Удовлетворен съм, че стигнахме до този етап на обществено обсъждане на Предварителен проект на Общия устройствен план на Хасково. Благодарение експертите на Община Хасково и на екипа,..

публикувано на 14.08.24 в 11:02
Илияна Йотова

Вицепрезидентът Йотова не очаква спад на политическото напрежение

Вицепрезидентът Илияна Йотова не очаква да спадне политическото напрежение след избора на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.  "Още повече - заявките за политическа употреба на служебните кабинети не са спирали и сигналите в това отношение до този момент също не са спирали. Надявам се новото предложение за министър-председател на страната..

публикувано на 10.08.24 в 12:43

11 загинаха при автобусна катастрофа край Анкара

 11 души загинаха рано тази сутрин при катастрофа с автобус край Анкара. 24-ма души са ранени, съобщи губернаторът на столичния регион. От обществения телевизионен канал TRT уточняват, че автобусът се е блъснал в колона под мост. На място са пристигнали спасителни и медицински екипи. Причините за инцидента се разследват. По предварителна информация..

публикувано на 09.08.24 в 09:57

Изгоря близо 10 дка иглолистна гора край доспатското село Барутин

Близо 10 дка иглолистна гора е унищожена при пожар край доспатското село Барутин. Два испански самолета се включиха в гасенето на пожара с вода от яз. "Доспат", съобщиха от кметството в Барутин. Два противопожарни екипа от Доспат и Девин, служители на Държавното горско стопанство и много доброволци са участвали в гасенето на пожара тази нощ в..

публикувано на 08.08.24 в 17:00