Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Турция арестуваха двама български граждани, пренасяли дрога с линейка

Истанбулската полиция е задържала двама български граждани, които са внесли в линейка от България общо 116 килограма дрога. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая. 

В пост в социалната мрежа Фейсбук турският министър написа, че отделът за борба с наркотрафика на истанбулската полиция са идентифицирали двама заподозрени български граждани, които се опитали да внесат наркотици от България в Турция в линейка. 

"При претърсването на превозното средство са иззети 84 килограма скънк (силна марихуана) и 32 килограма кокаин в кутии, скрити в рафтове, съдържащи медицински консумативи. Задържани са двама български граждани в превозното средство.

Поздравявам нашите полицейски служители, които извършиха операцията. Винаги сме на врата на търговците на отрови, решени сме да направим живота им труден, където и да се намират", написа  в личния си профил във Фейсбук турският вътрешен министър. 

Той публикува и видео, свързано със случая: 


Вижте още
Асен Василев

Асен Василев: Исканията на културните дейци не могат да бъдат удовлетворени

Финансовият министър Асен Василев коментира , че исканията на протестиращите културни дейци не могат да бъдат удовлетворени. " Бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата годин а - с над 50 милиона за сценичните изкуства и с 28,5 милиона за музеи, читалища и библиотеки.  Така че н е виждам за какво протестира т. Ако някой в държавата..

публикувано на 06.12.23 в 17:19

След акция в Смолян собственици преместиха колите си от общински терени

След акциите на община Смолян срещу недобросъвестни собственици на излезли от употреба коли, паркирани или изоставени на терени общинска собственост от началото на годината досега са съставени 97 предписания за преместване. 43 коли са преместени от собствениците им, една кола е принудително преместена, а още 54 коли са с предписания, но срокът им не е..

публикувано на 06.12.23 в 17:14

Над 2 000 протестиращи за повече средства за култура

Културни дейци, музиканти, артисти и служители на музеите и библиотекит е излязоха на втори национален протест в рамките на месец. Под надслов „Народ без култура е народ без бъдеще!“,  те се събраха пред Министерството на културата, за да изразят своите искания. Представител на драматичния театър в Кърджали Руми Николаева:  Това е втори..

публикувано на 06.12.23 в 16:43

Анкета проверява нагласите на кърджалийци за Синята зона

В 15 въпроса община Кърджали пита жителите на областния град за мнението им за „Синята зона“ , съобщава сайтът на институцията. Общината подготвя създаване на работна група, която да преразгледа обхвата на зоната за платено паркиране, Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали и..

публикувано на 06.12.23 в 14:09

На 7 декември спират временно водата в квартали в Кърджали и околни села

„ВИК” – Кърджали съобщава на абонатите, че на 7 декември, четвъртък, поради направа на връзки по проекта за Воден цикъл ще бъде преустановено водоподаването в някои райони и околните села. От 6 до 18 часа без вода ще останат живущите в квартал „Възрожденци” – блокове от 1 до 12, 52 до 55, от 60 до 62 и новоизградените кооперации в тези райони...

публикувано на 06.12.23 в 13:50

Асфалтираха проблемен пътен участък между селата Прогрес и Чуково

Напълно обновен е общинският път с дължина почти 3,5 километра между момчилградските села Прогрес и Чуково. Състоянието на пътя преди ремонта беше тежко -  много дупки, неравности и пукнатини по асфалта. Сериозен проблем беше и отводняването на участъка. След среща с жителите на двете села и с оглед безопасността на движение бе взето решение в..

публикувано на 06.12.23 в 12:07

Читалище "Юмер Лютфи" събира дрехи и лакомства за деца сираци

Традиционна коледна дарителска акция “Подай ръка” организира читалище „Юмер Лютфи“.  От 1 декември читалището ще събира дрехи и лакомства за децата сираци. Дарителската акция се провежда всяка година от  женския клуб при читалище “Юмер Лютфи” - Кърджали. За първи път “Подай ръка” бе организирана от “Клуб на младата интелигенция“  през 2005 година...

публикувано на 06.12.23 в 11:53