Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ставрев: Проблемите на Хасково идват от порочния модел на управление

Гражданите трябва да имат решаващата дума в определянето на прироритетите на града

| Интервю

"Хасково е положен на дъното. Нашият град трябва да бъде спасен. Хасково има все по-крещяща необходимост от млади, енергични, компетентни и способни хора, които да прилагат новаторски идеи в управлението на града. Хасково е на дъното и това е резултат от едноличната  власт в последните 25 години. Трябва да се сложи край на управленския диктат на бившите управници" , каза в ефира на БНР Радио Кърджали независимият кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев. 

"И образованието ми, и досегашният ми опит ми дават увереност, че мога да променя нещата.  За мен политиката на първо място е да подчиниш способностите и възможностите си за постигане на обществения интерес. Повече от две десетилетия съм бил на отговорна позиция в бизенс, където грешките не се толерират. Отговорен и мотивиран съм", обясни той защо влиза в политиката.

Николай Ставрев смята, че предлага ясна алтернатива – широко обединение за по-доброто бъдеще на Хасково.

Независимият кандидат за кмет беше  издигнат от инициативен комитет  начело с архитект Янчо Апостолов, останалите членове на инициативния комитет са Димо Костов, Дойчо Кръстев, Димитър Добрев, доктор Даниел Янков - известни и уважавани хора, повечето от тях и почетни граждани на Хасково. 

Първаночално Ставрев получи подкрепата на местната инициативна група „Спаси Хасково, Продължаваме промяната, Демократична България, Българската социалистическа партия, Политическа партия „Българе“, Политическа партия „Български възход“.

"Радващо е, че броят на партиите и формациите, които ме подкрепят се увеличава. Вече ме подкрепиха от Българска левица", допълни той. 

"Ако сега тръгнем из Хасково и  попитаме срещнатите, какво биха искали първо да променим... Както се досещате мненията ще бъдат  най-различни. За едни неотложния проблем е да се запълни дупката на тяхната улица, за други - облекчаването на трафика по главните улици, за трети - водата.  Селата в община Хаосково също имат своите неотложни проблеми", смята Николай Ставрев.

Съществен въпрос за него е дали да се започне с това, което ще стане най-бързо, или с това, което ще донесе максимална полза.

"Неотложният проблем, който веднага ще се усети от всички е решителната промяна на модела, по който работи общинската адмнистрация, смяната на модела „Дечев“, наложил некомпетентностт и безхаберие като запазена марка на общината. Проблемите на Хасково идват от десетилетния диктат на ГЕРБ. Това трябва да се прекрати", убеден е независимият кандидат. 

"Важното е да имаме идеите, да начертаем пътя за развитието на Хасково през следващите 15-20 години. С екипа ми създаваме пътна карта за стратегическото развитие на община Хасково, която да бъде приета от всички партии в общинския съвет. Някой ще каже „Това е твърде амбициозно да се мисли толкова напред.“ Не, не е! Ние трябва да определим в каква посока ще се развива икономиката в Хасково, кои ще са секторните производства, които следва да надградим. Ще разработим устойчиви политики за привличане на нови инвестиции и подпомагането на вече съществуващите. Гражданите ще имат решаваща дума при определянето на  приоритетите", каза още Николай Ставрев.

Цялото интервю на Божидар Събев с Николай Ставрев, независим кандидат за кмет на Хасково, излъчен в сутрешния блок на БНР Радио Кърджали,  може да чуете в прикачения звуков файл (най-горе преди текста). 


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Беркант Барзат: Трудна задача ще се окаже назначаването на СИК

РИК-Кърджали регистрира кандидат за депутат от листата на парламентарно представена политическа партия, на който по-рано отказа регистрация. Това стана след намесата на ЦИК.  "Отказахме регистрация заради това, че не е живял в последните 18 месеца в България - такава информация излезе в справката, която направихме. Те обжалваха и ЦИК отмени нашето..

публикувано на 30.09.24 в 18:01

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57
Снимка Фейсбук

Не подценявайте запотяването на стъклата в автомобила, това може да е предпоставка за катастрофа

Есента настъпи, с нея идват и дъждовете, а  с тях и един много неприятен, даже досаден проблем, който може и да е опасен, а именно - запотяването на стъклата на автомобила. Наглед може и да се стори за някого маловажно, но знаем, че  понякога малкото камъче може да преобърне каруцата, защото и запотяването на стъклата може да  създаде предпоставка..

публикувано на 24.09.24 в 13:48

Александър Секулов: Имам блян за Източните Родопи

Последните си книги "Възхвала на провинцията" и "Корабът на сирените"   ще представи на фестивала "Мистериите на Хухла 2024" писателят, драматург и публицист Александър Секулов . Това ще се случи в първия ден на културните празници, 21 октомври, събота в двора на Костадин-Георгакиевата къща веднага след откриването на изложбата на автентични..

публикувано на 18.09.24 в 14:55

Нешко Нешев събира най-добрите български групи и изпълнители на своя юбилеен концерт

Тази есен Кърджали ще се предвърне в столицата на българската народна музика.  Световноизвестният акордеонист Нешко Нешев  събира най-добрите български групи и изпълнители на своя  юбилеен концерт - "Вечната музика на Нешко Нешев".  Орекестър "Канарите", Оркестър "Тракия" с Иво Папазов, Теодоси Спасов, Славка Калчева, Росица Пейчева, Петя Панева -..

публикувано на 18.09.24 в 13:33

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48